HomeSense categoriaMovem demana a l’Ajuntament de Tortosa un pla de xoc per ...

Movem demana a l’Ajuntament de Tortosa un pla de xoc per contribuir a la reactivació del sector cultural

TORTOSA // Movem Tortosa ha reclamat este dimarts a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre la posada en marxa d’un pla de xoc amb diverses mesures que ajudin al sector cultural de la ciutat i de la resta de les Terres de l’Ebre a reactivar-se i contrarestar els costos econòmics provocats per la pandèmia del COVID-19. El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha apuntat que les propostes s’emmarquen en la necessitat de plantejar “un reforç per al sector cultural de la ciutat i el territori perquè és un dels que més està patint les conseqüències de la crisi del coronavirus”. A més, ha recordat que Tortosa serà l’any vinent la Capital de la Cultura Catalana, fet que obliga encara més l’Ajuntament a fer gestos en favor del món de la cultura. Les cinc mesures concretes que proposa d’entrada Movem Tortosa per a este pla de xoc són: 

• La cessió gratuïta d’espais públics tant interiors com exteriors a les associacions, grups i formacions que així ho demanen. Per tirar endavant esta iniciativa caldria fer modificacions en la normativa municipal que afecta l’ús del Teatre Auditori Felip Pedrell o de la via pública. 

• Facilitar des de l’Ajuntament l’organització d’actuacions i activitats culturals amb la cessió de material com ara cadires, tanques o equips, així com contribuir a vetllar pel compliment de les normes de seguretat aportant el personal adequat. Amb esta mesura, l’Ajuntament ajudaria els organitzadors dels actes municipals a complir amb les normes de seguretat que s’han establert per a evitar un rebrot de la pandèmia del coronavirus. 

• Establir una programació cultural de caràcter extraordinari, amb un calendari obert perquè les diferents formacions culturals i entitats s’hi puguin anar afegint. Esta mesura hauria d’anar acompanyada d’una campanya de difusió d’estes activitats a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials municipals. 

Realització en els propers mesos d’un cicle cultural propi d’actuacions a l’aire lliure de teatre, dansa, música, teatre i altres per tots els barris i pobles de la ciutat. D’aquesta manera s’afavoririen les actuacions i activitats culturals de petit format i es milloraria la inversió municipal en cultura. 

Compra de material tècnic necessari per a la retransmissió d’actuacions i altres activitats culturals en streaming. Amb l’oferiment d’activitats en streaming s’amplia el públic potencial, que ara es veurà limitat per la necessitat de reduir l’aforament dels espais tancats. En esta línia, el portaveu de Movem Tortosa també ha fet notar que això permetria avançar en altres aspectes secundaris. “Tortosa podria fer un salt tecnològic amb la planificació d’actes culturals via streaming o, amb una programació cultural extraordinària no només donaríem una oportunitat al sector, sinó que també ajudaríem a facilitar l’accés a la cultura a tota la ciutadania”, ha conclòs. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies