HomeMedi AmbientMovem demanarà que la seu principal de l'Agència de la Natura de...

Movem demanarà que la seu principal de l’Agència de la Natura de Catalunya s’ubique a les Terres de l’Ebre

Movem Terres de l’Ebre proposarà al Govern de la Generalitat que el territori ebrenc aculla la seu principal de l’Agència de la Natura de Catalunya, l’organisme que ha de servir per a impulsar polítiques de protecció, restauració i millora de la gestió i la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural català. Després de l’aprovació la setmana passada al Parlament de Catalunya de la Proposició de llei de creació de l’agència, Movem ja es va posicionar públicament a favor del nou organisme. Amb l’Agència, les polítiques de conservació i promoció dels espais naturals catalans tornaran a tenir un ens públic de gestió propi i exclusiu, després de l’eliminació ara fa uns anys de la conselleria de Medi Ambient. D’altra banda, el nou ens també pot ser útil per a abordar els reptes de gestió de la natura dels temps actuals, entre els quals hi ha fet compatibles la conservació dels espais naturals amb l’aprofitament econòmic dels seus recursos.

Movem considera que cal fer un pas més i reclamar la ubicació de la seu nacional de l’organisme al territori ebrenc. Este dilluns al matí, els coordinadors de Movem Terres de l’Ebre, Eva Amposta i Jordi Jordan, han fet una roda de premsa on han anunciat que es presentaran mocions en esta línia als consells comarcals i als ajuntaments del territori i que també es farà arribar una carta amb la petició al president de la Generalitat, Quim Torra. “Les Terres de l’Ebre som Reserva de la Biosfera, tenim dos parcs naturals, molts altres espais protegits, moltes hectàrees de Xarxa Natura 2000 i, per tant, és lògic que una agència que té en el seu ADN la protecció de tots estos valors treballe des del territori“, ha exposat Eva Amposta. A més, cal recordar que no seria la primera vegada que des de la Generalitat s’aposta per la descentralització de l’administració, atès que, per exemple, en el passat ja es va ubicar la seu del departament d’Agricultura a Lleida.

I davant les crítiques i dubtes expressats en els darrers dies des d’alguns sectors i representants institucionals els coordinadors de Movem també han reiterat que l’Agència de la Natura és una oportunitat per revertir problemàtiques que està patint el territori i que, per tant, cal treballar a partir d’ara en el disseny del desplegament de l’Agència per garantir la participació dels ens locals i socials en el nou organisme.

Transvasament de l’Ebre a Cantàbria

D’altra banda, Movem Terres de l’Ebre també ha mostrat avui el seu rebuig a l’aprovació per part de la Junta de Govern de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) d’un transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua de l’Ebre a Cantàbria. Jordi Jordan ha recordat que “Movem estem en contra de qualsevol transvasament i creiem fermament que cal avançar cap a una nova cultura de l’aigua”. Davant l’anunci de l’aprovació d’este nou transvasament, que segons s’ha informat es va acordar amb les úniques oposicions del govern de l’Aragó i de l’Ajuntament d’Alcanyís, Movem s’afegeix a la petició que este cap de setmana ha fet la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) perquè es convoque la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. En este sentit, Jordi Jordan ha recordat que després del pas del temporal Glòria, Movem ja va presentar mocions on es demanava la convocatòria de la comissió. Ara, se’n tornarà a presentar una altra, en aquest cas demanant de nou la reunió de la Comissió i el rebuig al nou transvasament, “perquè volem que les institucions ebrenques es posicionen públicament en contra d’este nou intent de detracció d’aigua de l’Ebre”, ha tancat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies