HomeSocietatMovem i Junts per Tortosa s’enganxen pels deures pendents i el que...

Movem i Junts per Tortosa s’enganxen pels deures pendents i el que s’ha fet al barri del Castell

Movem Tortosa ha carregat contra el Govern municipal per “l’evident estat d’abandonament del barri del Castell”, arran de “l’actitud triomfalista” de la senyora Roigé després de les obres de rehabilitació de la ronda del barri, uns treballs que han de tenir continuïtat amb l’imminent enderroc de les cases degradades de la plaça de l’Absis, per a poder connectar el passeig de Ronda amb el passeig del Castell. Justament esta setmana, la junta de govern local ha aprovat l’expedient d’adquisició de les cases.

Per a Movem, no és suficient, ja que considera que la realitat “oferix una imatge dantesca del que hauria de ser un dels indrets més destacables de Tortosa”. El principal partit de l’oposició quantifica que, de les 107 cases que formaven el barri del Castell, només 8 estan en bon estat. “De la resta, 48 estan pràcticament en ruïna i la resta són ja solars”. Tot i que la problemàtica s’arrossega des de fa moltes dècades, Movem en culpa “la inacció dels pràcticament 16 anys de governs convergents amb una deficient política urbanística i vers el nucli antic”.

Jordi Jordan, portaveu de Movem, s’ha queixat que això afecta la imatge de la ciutat i el turisme, però també, la situació social, ja que hi ha col·lectius amb dificultats d’accés a l’habitatge. Per això demana al consistori que promoga la construcció d’habitatge social i que incloga la rehabilitació del barri, així com del call jueu de Remolins, als projectes que han d’optar als Fons Next Generation.

Al seu torn, Junts per Tortosa, que governa la ciutat amb el PSC, considera que “dir que el Govern municipal no hem actuat al barri del Castell és mentir descaradament”. “Fer estes declaracions quan acabem d’inaugurar el passeig del Castell amb les escultures d’Ignasi Blanch és una mostra més que el senyor Jordan ha caigut en una etapa de desesperació i ràbia”, ha contraatacat Junts.

El partit de l’alcaldessa, Meritxell Roigé, reivindica que en els darrers anys s’ha urbanitzat la plaça de l’Absis, la plaça dels Estudis, el carrer Sant Felip Neri, el carrer Sant Domènech o el carrer de la Mercè; que s’ha adquirit i rehabilitat la Casa de Festes, així com l’equipament multiusos a l’Absis, i s’han adquirit i sanejat els solars del barri del Castell. També cita la cessió dels terrenys per a fer el Palau de Justícia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies