HomeSocietatCostes de l’Estat estudia una solució de platja encaixada per a l’Arenal...

Costes de l’Estat estudia una solució de platja encaixada per a l’Arenal de l’Ampolla

El Servei Provincial de Costes està estudiant una solució estructural per a la platja de l’Ampolla, que s’ha quedat sense sorra en un tram de pràcticament un centenar de 100 metres.

Malgrat en els últims anys s’hi han fet aportacions d’arena per part del Ministeri, la platja no té capacitat de retenció i gran part de l’arena que s’hi diposita s’acaba arrossegant, per l’efecte de l’onatge, a l’interior de la badia del Fangar.

És per això que, tal com ja va avançar el Setmanari L’EBRE, la platja de l’Arenal ha quedat exclosa del projecte de mobilització de sorres al litoral del delta de l’Ebre que ha de realitzar el Servei Provincial de Costes a partir del 12 de setembre.

Segons ha avançat el cap del Servei Provincial de Costes, Antoni Espanya, en el cas de l’Arenal s’està treballant en una solució estructural que es farà al marge del projecte de mobilització de sorres i també del Pla Delta. “Entenem que és un cas singular que necessita d’una solució fora de l’àmbit del Pla”.

La proposta amb la qual s’està treballant ara mateix des de Costes és la de dissenyar un sistema de platja encaixada amb la construcció d’un espigó –paral·lel o perpendicular a la platja- “que permeta mantindre l’arena que està marxant en direcció a l’interior de la badia”. Espanya ha insistit que s’està produint un fenomen de recreixement de l’interior de la badia del Fangar “que s’està eixamplant moltíssim” a causa d’estes arenes que s’arrosseguen des de l’Arenal.

L’Ajuntament de l’Ampolla veu amb bons ulls l’opció plantejada per Costes. Reconeix que des del Servei Provincial hi ha hagut col·laboració tots els estius reposant sorra a la platja, “però quan t’adones que l’arena dura uns mesos o un any, o fins que arriba un temporal, entens i veus lògic que es plantege una solució alternativa, ja que no es poden continuar posant diners públics per a una sorra que et dura pocs dies”, ha assegurat l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, en declaracions a Canal Terres de l’Ebre.

Es tracta d’un tram de litoral de 100 metres que ja l’estiu passat es va quedar sense platja perquè un temporal a principis de juliol va emportar-se’n tota la sorra. “Si hem d’estar un estiu més sense platja mentre es busca esta solució alternativa, ho entenem”, ha insistit Arasa.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 23

Últimes notícies