HomePolíticaMovem Roquetes es presenta com el canvi que necessita la ciutat

Movem Roquetes es presenta com el canvi que necessita la ciutat

L’alcaldable Toni Hurtado acompanyat d’altres membres que formen Movem Roquetes van presentar  el lema del partit «Mou-te en natros» i alguns punts del seu programa com una declaració d’intencions per fer partícip a la ciutadania a través de les entitats i associacions durant les properes setmanes per acabar de confeccionar el projecte de ciutat que presentaran per aconseguir el canvi polític a la població.

Continuant amb aquesta declaració d’intensions, van realitzar dos actes de presentació. El primer va tenir lloc al pavelló de la Raval de Cristo i, el segon, al casal de l’hort de Cruells a Roquetes aquest dissabte passat, 9 de març, on van omplir la sala i es van quedar una vintena de persones sense poder accedir.

En aquests dos actes es va presentar el lema de la precampanya «Mou-te en natros», el motiu d’aquest lema és demostrar un dels seus punts forts, la participació ciutadana. Movem Roquetes està format per ciutadans de diverses zones de Roquetes i involucrades de diferent forma en el teixit de la societat roquetera per fer un projecte que cohesioni i uneixi al màxim els habitants.

Treballen i treballaran des de Roquetes i per a Roquetes. En aquests sentit també es van presentar alguns dels punts del projecte que volen aplicar a Roquetes durant els pròxims 4 anys i com els desenvoluparan. Pel que fa al conjunt de la població es mouran en diferents sentits.

Per una banda fent la ciutat més atractiva per a l’obertura de noves empreses i autònoms proposant la creació d’un viver d’empreses a les antigues instal·lacions de la LEAR i un paquet d’avantatges per aquestes, també proposaran la creació d’un banc de terres per lluitar contra l’abandonament dels terrenys de cultiu.

També un punt que volen millorar és el benestar de tota la població amb propostes com gestionar l’obertura d’un centre de dia i una llar d’infants al municipi; crear un pavelló polivalent a la resta de les instal·lacions de la LEAR que no ocuparia el viver; transformar l’hort de Cruells en un verdader parc i crear nous espais verds; fer un estudi de la despesa energètica dels edificis públics i de l’enllumenat municipal; crear un pàrquing d’autocaravanes davant de l’observatori; crear una xarxa wifi gratuïta als edificis públics per als ciutadans o la instal·lació de punts de carga per a vehicles elèctrics.

Un altre aspecte on van insistir és en la gestió i transparència de l’Ajuntament amb propostes com la creació d’una dotació per l’execució d’uns pressupostos participatius; que periòdicament el consistori faci un retiment de comptes amb la ciutadania o la reunió periòdicament amb les entitats per saber la situació i ser escoltades.

També cal mencionar les propostes de dinamització a nivell cultural, esportiu i econòmic. Proposen la creació d’un punt de reunió per coordinar i relacionar els centres d’educació amb les diferents entitats que es vulguin implicar. Crear també un Patronat d’esports per dinamitzar i coordinar tota l’oferta esportiva de la població o la creació d’un pla de dinamització comercial.

Un altre tema del qual van parlar va ser sobre revisar l’estat dels camins rurals i planificar el seu manteniment, tema molt complicat per l’extensió del terme. Dins d’aquest apartat també fer les gestions necessàries amb la Diputació de Tarragona per millorar la carretera TV-3421(la carretera direcció al Mas de Barberans).

A part d’aquestes propostes pensant en tot el municipi, també van presentar altres propostes més concretes per a la Raval de Cristo i els disseminats com la de fer un referèndum per a decidir si la Raval de Cristo esdevingui una EMD o continuï com està però amb el paquet de propostes exposades a continuació més les esmentades anteriorment i noves aportades per la ciutadania; apropar serveis bàsics a la població; negociar l’obertura dels grups de P-1 i P-2 a l’escola de la Raval; crear una ludoteca que funcioni coordinada amb la Biblioteca de Roquetes i adequar el pavelló per a poder fer diversos tipus d’actes amb garanties en aquest espai.

Amb totes aquestes propostes més altres en les quals estan treballant i les que els ciutadans que es vulguin sumar i moure’s poden aportar formaran el programa electoral amb el qual es presentarà Movem Roquetes per canviar la dinàmica que ha agafat la ciutat de Roquetes aquests darrers anys. Roquetes té molt de potencial que s’ha d’explotar per a que la població esdevingui una ciutat  progressista, avançada i moderna, que generi oportunitats als seus ciutadans i sigui referent dins les nostres terres.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 20

Últimes notícies