HomeCulturaMúsica, arts audiovisuals i tecnologia confluïxen a la Sénia en el Músiques...

Música, arts audiovisuals i tecnologia confluïxen a la Sénia en el Músiques en Terres de Cruïlla

CULTURA // La Sénia ha estat una vegada més el punt de trobada de diversos artistes d’arreu dels territoris de parla catalana. Enguany amb un format molt reduït, però per primera vegada també en streaming, el festival Músiques en Terres de Cruïlla ha fet confluir les experiències de treball col·laboratiu d’una dotzena d’artistes i professionals del sector musical i audiovisual seguint la inquietud dels anys anteriors per a explorar el diàleg de la música amb altres llenguatges, enguany amb les arts audiovisuals. 

El clam de resistència del sector cultural s’ha fet molt present en la inauguració institucional del festival. José Ramon Bellaubí, alcalde de la Sénia, ha incidit en la voluntat de seguir amb l’activitat cultural sempre de forma segura, i en la conveniència de mantenir actes com el Músiques en Terres de Cruïlla.“S’ha de mantenir tot el que es puga, el món és dels valents, però no dels imprudents”, així Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, reafirmava el compromís amb la cultura segura a les Terres de l’Ebre i en concret a la Sénia. “Arreu on s’estan celebrant actes culturals tot està preparat”. Bladé també va valorar molt significament la trajectòria del festival i la qualitat del seu contingut any rere any.

Mercè Gisbert, en nom de l’organització – Agrupació Musical Senienca, Centre d’Estudis Seniencs, Institut Ramon Muntaner i Ajuntament de la Sénia- , va destacar la capacitat del festival i de tots els artistes per a fer de la crisi una oportunitat i  adaptar-se a la situació de pandèmia explorant noves estratègies creatives i formats. En este sentit, la vuitena edició del Músiques en Terres de Cruïlla s’ha retransmès íntegrament en línia i ha apostat per experiències i processos creatius que s’adapten als nous moments.

Marta Verde ha estat l’encarregada de desenvolupar la ponència central de la jornada Música i Arts Visuals en Terres de Cruïlla. La creativa i programadora ha destacat el paper de les noves tecnologies en el seu relat ‘Codi i Performance’.   

L’organització ha valorat molt positivament la jornada Música i Arts Visuals en Terres de Cruïlla, tot i els impediments de la pandèmia, i es compromet, quan siga possible, a reprogramar el concert Vents de canvi -una possible data que l’organització valorarà en funció de l’evolució de la pandèmia és el 12 de desembre- , l’experiència on havien de confluir gran part d’estos artistes amb la Banda de l’Agrupació Musical Senienca sota la direcció de Pep Vila i que configura l’altre element central del Festival. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 25

Últimes notícies