HomeMedi AmbientNaix una cria d'àguila marcenca al Parc Natural dels Ports

Naix una cria d’àguila marcenca al Parc Natural dels Ports

Els tecnics del parc natural dels Ports va iniciar un nou projecte que permet observar amb una càmera web el procés de nidificació d’una parella d’àguiles marcenques, una de les espècies més desconegudes de la zona. D’esta forma, la nova parella ha agafat el relleu del seguiment que durant sis temporades es va realitzar d’un niu d’una parella d’àguiles calçades.

El mascle va arribar sobre el 16 de març i les primeres imatges de la femella són del dia 18 del mateix mes.

La càmera que permet a tothom seguir en directe l’espècie a través de YouTube es va activar, després de la posta de l’únic ou el passat 8 d’abril, i la passada nit del divendres 26 a la matinada de dissabte, després 48 dies d’incubació, va nàixer el poll de les àguiles marcenques, però l’eclosió de l’ou va ser en la intimitat, perquè la pluja havia espatllat l’aparell emissor, tot i que els tècnics del parc l’han pogut reparar sense causar molèsties a la nidificació.

L’àguila marcenca és un rapinyaire forestal, que és objecte de mesures especials de conservació dels hàbitats on viu. S’alimenta, gairebé en exclusiva, de serps, que detecta, captura i engoleix gràcies a diverses adaptacions morfològiques.

És una au migrant transahariana i la major part dels exemplars arriben a la península ibèrica al març, d’aquí li ve el nom de marcenca.

El projecte ha de permetre saber més coses d’uns dels rapinyaires forestals més desconeguts als Ports. És una de les dotze espècies de rapinyaires diürns que nidifiquen de manera regular als Ports.

S’espera que este projecte contribuïsca a millorar el coneixement del procés de nidificació, biologia, hàbits i dieta d’aquest ocell.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 87

Últimes notícies