HomeCulturaÒmnium Ebre presenta el llibre ‘Òmnium Ebre. Mig segle de flama nacional’

Òmnium Ebre presenta el llibre ‘Òmnium Ebre. Mig segle de flama nacional’

El divendres, 9 de juny a les 19 hores al Centre Cívic de Ferreries es presentarà la recerca de l’historiador Andreu Caralt Giménez en format llibre després de la celebració dels cinquanta de l’entitat Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre (1971-2021). La presentació comptarà amb la participació de l’autor, la Dolors Roó (presidenta d’Òmnium Terres de l’Ebre) i Oriol Gracià (periodista i membre de la junta d’Òmnium Terres de l’Ebre).

‘Òmnium Ebre. Mig segle de flama nacional’ recull els primers cinquanta anys de vida de la delegació ebrenca d’Òmnium Cultural. Una història iniciada sota la llosa de la repressió franquista que, malgrat això, s’obrí camí gràcies a l’impuls d’un grup de joves catalanistes que anhelaven democràcia i llibertat. L’obra reconstrueix la intensa etapa de formació i creixement de la delegació d’ençà del seu naixement el setembre del 1971 gràcies a documentació inèdita i el testimoni privilegiat del gruix dels protagonistes. L’impuls de la cultura catalana, l’ensenyament de la llengua del nostre país i la reivindicació de les Terres de l’Ebre com a territori amb identitat pròpia esmerçaren molts esforços.

La celebració de la Nit de Santa Llúcia a Tortosa l’any 1982 culminà este període. Després d’una etapa de declivi fins a la desaparició durant uns anys, amb l’inici del nou segle la delegació va ressorgir fins a convertir-se a partir de 2010 en un actor imprescindible a escala territorial en la lluita per la independència de Catalunya. Un procés culminat amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, castigat amb repressió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 70

Últimes notícies