HomeMedi AmbientNaturgy demana la llicència d’obres per a construir dos nous parcs eòlics...

Naturgy demana la llicència d’obres per a construir dos nous parcs eòlics a la Terra Alta

La Terra Alta tindrà vint nous aerogeneradors en els propers mesos. Les empreses energètiques Naturgy i Alstöm Eòlica ha presentat ja les llicències d’obres per a construir dos dels tres parcs eòlics que tenia previstos a l’antiga Zona de Desenvolupament Prioritari (ZDP) de la Terra Alta i que es van començar a tramitar fa més de deu anys. Amb els nous vint aerogeneradors, la Terra Alta superaria el Baix Ebre com la comarca amb més aerogeneradors en funcionament a tota Catalunya.

Naturgy i Alstöm han demanat llicència d’obres de dos dels tres parcs eòlics que tenien projectats entre els termes municipals de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Es tracta de tres parcs idèntics -Punta Redona, Tres Termes i Los Barrancs-, que inclouen la construcció de deu aerogeneradors cadascun, amb una potència instal·lada de 30MW (10MW per màquina) i que, de moment, iniciarien la tramitació dos d’ells, a l’espera de resoldre el sistema d’evacuació elèctrica a la xarxa elèctrica del tercer projecte.

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha confirmat que Naturgy ha demanat ja la llicència d’obres a l’Ajuntament per a construir un aerogenerador dins el terme municipal, inclòs dins els nous parcs eòlics que preveu construir l’empresa. Paladella ha destacat que “l’empresa no ha presentat la documentació requerida correctament i de forma completa” i que ja ”s’ha requerit dos vegades que ho faça. Mentre no tinguem tota la documentació correcta i en regla, no concedirem la llicència, tal com marca la llei”, destaca Paladella. L’alcalde de Batea ha lamentat l’interès per les empreses elèctriques per a construir nous aerogeneradors a la Terra Alta “sense pràcticament diàleg amb els ajuntaments” i amb escasses compensacions.

La construcció d’almenys dos nous parcs eòlics suposaria la posada en marxa de vint nou aerogeneradors a la comarca durant l’any vinent. Així, la Terra Alta es convertiria en la comarca catalana amb més aerogeneradors en funcionament, amb un total de 168 aerogeneradors, i superaria el Baix Ebre, que actualment en té 159 en marxa. La Terra Alta, a més, és la comarca amb més parcs eòlics en marxa, amb un total de nou en l’actualitat, mentre que el Baix Ebre només en té sis, però amb més màquines.

A banda dels parcs de Naturgy i Alstöm, que es van començar a tramitar el 2010, la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat ha aprovat els avantprojectes del parc eòlic de les Crestes, que projecta onze aerogeneradors més a Batea i Empedrats, on s’han aprovat cinc dels set aerogeneradors projectats al Pinell de Brai.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 28

Últimes notícies