HomeCulturaNeix l’Escola per l’Art i la Cultura, un projecte de formació artística...

Neix l’Escola per l’Art i la Cultura, un projecte de formació artística i cultural en format presencial

Este dijous al migdia es va presentar a Tortosa un nou projecte educatiu: l’Escola per l’Art i la Cultura, que tindrà una seu a la ciutat de Tortosa i l’altra a Valls. La presidenta de la Diputació de Tarragona, juntament amb el diputat delegat de Centres d’Ensenyament de la Diputació i la directora de l’Escola per l’Art i la Cultura van presentar el projecte, descrivint-lo com una revolució de la cultura. Un projecte que és el resultat de la ciència i l’experiència, de més de cinquanta anys de l’Escola d’Art de Tortosa i del taller de Valls.

L’Escola per l’Art i la Cultura esdevindrà un espai de formació adreçat a la ciutadania, i alhora un centre de serveis per a creadors, creadores i professionals de l’art i la
cultura. L’escola tindrà presència en 10 comarques de la demarcació de Tarragona, on es materialitzarà, en ensenyament presencial, a diferents municipis com seran Miravet, la Ràpita, Horta de Sant Joan i Deltebre, entre d’altres.

És un projecte que “exemplifica a la perfecció la forma d’actuar de la Diputació, aprofitant al màxim els nostres recursos i trobant solucions reals als problemes”, va destacar la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llaurador.

L’Escola neix a partir de les “dificultats que tenen els artistes plàstics i visuals a l’hora de crear, formar-se i dedicar-se a allò que estimen”, explicava el diputat de Centres d’ensenyament de la Diputació, Jordi Cartanyà. Serà un espai de creació, d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements, on els jóvens puguen fer les seues primeres passes per a ficar talent al territori, va concloure Cartanyà.

La directora de l’Escola per l’Art i la Cultura, Pilar Lanau, explica que serà un lloc on fomentar el pensament, el debat i la reflexió i, també destaca que, amb este projecte, tenen l’oportunitat d’escoltar, compartir, generar, “i fer de l’art i la cultura mediadors de les persones del territori”.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies