HomeSense categoriaAmposta acollirà la Fira del Consum Conscient, l’aparador dels productes de proximitat...

Amposta acollirà la Fira del Consum Conscient, l’aparador dels productes de proximitat i l’economia social

MONTSIÀ // L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta i el Mercat Municipal sumaran forces per a impulsar la primera Fira del Consum Conscient d’Amposta, el dissabte 19 de juny. La plaça del mercat, un espai molt concorregut durant tota la setmana, acollirà una vintena de parades de cooperatives, associacions i artesanes per a convertir-se en l’aparador de les alternatives de consum responsable i en xarxa de les terres ebrenques.

L’objectiu de les organitzadores de l’Ateneu Cooperatiu és crear un espai que servisca per a “modificar el coneixement que té la gent de les formes que hi ha de consum i apropar-los les proveïdores dels diferents serveis que estan compromeses amb un consum responsable i de proximitat”. En representació de l’Ateneu, Judit Jornet explicava que “a la Fira del Consum Conscient d’Amposta hi trobarem ofertes de moda, cultura, economia circular o, entre altres, habitatge cooperatiu”, al qual afegia que “durant el matí també hi haurà un bon nombre d’activitats interessants com un vermut solar, punxa-discos o una planta de reciclatge mòbil”. A banda, també s’ha programat una xarrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Dani Méndez de la cooperativa l’Enllaç de l’Ebre.

A les Terres de l’Ebre hi ha un bon grapat d’espais i cooperatives que s’han fet un nom propi: Som Internet, Som Energia, Som Mobilitat, Opcions, La Segona Volta o l’Enllaç de l’Ebre seran alguns dels que, de 10 a 14 hores, exposaran les diferents opcions de consum ètic i de proximitat des d’un punt de vista, segons diuen, lúdic i pedagògic.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Adam Tomàs destacava que “a Amposta fa temps que treballem per a fomentar el consum responsable, de proximitat i cooperatiu. A la ciutat podem trobar múltiples ofertes alternatives amb un vessant molt social i, com més siguen aquells que facen el pas cap a una energia més sostenible, l’habitatge cooperatiu o els aliments de proximitat i materials provinents de l’economia circular, més repercussió positiva tindrà sobre el planeta”. Tomàs recordava també que els valors de la Fira estan molt alineats amb el seguit d’Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS) que el consistori es va proposar l’any passat en adherir-se a l’Aliança Catalunya 2030, tot plegat amb la finalitat de posar les persones i la cura del medi ambient al centre de les polítiques municipals.

De la mateixa manera, la Fira del Consum Conscient d’Amposta vol convertir-se en un punt de trobada per als emprenedors i emprenedores que vulguen conèixer proveïdores de l’economia social. Just per això, tot i ser la primera edició, des de l’Ateneu Cooperatiu ja li han fet un lloc al seu calendari d’activitats anuals per a potenciar els productes i productores del territori, així com el consum responsable i respectuós amb l’entorn.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 11

Últimes notícies