HomeSocietatNespresso dona més de 1.300 tones d'arròs als Bancs d'Aliments a través...

Nespresso dona més de 1.300 tones d’arròs als Bancs d’Aliments a través del reciclatge de les seves càpsules

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d’Aliments associats, 184 tones d’arròs (gairebé un 10% més que l’any anterior), obtingut gràcies al seu projecte Arròs Solidari. Aquesta iniciativa, impulsada per la marca fa dotze anys, és un projecte de referència en l’àmbit de l’economia circular, ja que impulsa el reciclatge i dóna una nova vida a les càpsules de cafè usades.

A Nespresso estem convençuts que el cafè pot generar un impacte positiu a la vida de les persones i al medi ambient. Per això, el 2011, vam crear el projecte d’economia circular Arròs Solidari per contribuir a la societat a través del reciclatge de les nostres càpsules. En dotze anys hem donat més de 1.300 tones d’arròs a FESBAL, beneficiant més d’1,3 milions de persones a tot Espanya”, destaca Claudia Ayats, directora de Màrqueting de Nespresso Espanya.

Any rere any, la quantitat de tones d’arròs donades ha augmentat gràcies al compromís dels consumidors amb el reciclatge de les seves càpsules, a través dels més de 4.400 punts de recollida distribuïts per Espanya. Aquestes càpsules s’envien a una planta de compostatge gestionada per Tradebe, que separa l’alumini dels pòsits de cafè. L’alumini es trasllada a una altra planta per fabricar nous objectes gràcies a la seva reciclabilitat infinita i els pòsits de cafè s’utilitzen per cultivar compost d’alta qualitat.

Amb el compost obtingut el 2022 s’han cultivat 58 hectàrees de camps d’arròs situades a Tarragona, al Delta de l’Ebre, i se n’encarrega la cooperativa Càmara Arrossera del Montsià. “El compost procedent de les càpsules contribueix a reduir la petjada de carboni de la nostra producció d´arròs i millora l´estructura del sòl en un entorn tan particular com el Delta de l´Ebre. Les cooperatives agràries estem molt orgulloses de participar en aquest projecte d´economia circular que també té una gran funció social”, comenta Marcel Matamoros, president de la Càmara Arrossera del Montsià.

Quan arriba el moment de la recol·lecció, Nespresso compra la totalitat de la collita a aquesta cooperativa agrària i la dona a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d’Aliments associats. “Estem molt agraïts amb el suport de Nespresso als bancs d’aliments a través d’aquestes iniciatives de responsabilitat social que uneixen la solidaritat amb les persones més vulnerables i la sostenibilitat mediambiental“, indica Francisco Greciano, director de FESBAL. Un cop donada la collita, FESBAL coordina el lliurament perquè l’arròs arribi a les persones més desafavorides a tota la geografia espanyola.

Per a més informació sobre Arròs Solidari, podreu veure els vídeos del projecte a través del canal d’Instagram de Nespresso Espanya.

Una segona vida per a les càpsulars de cafè

Creat l’any 2011, Arroz Solidari és un programa pioner en economia circular per impulsar el reciclatge i donar una segona vida a les càpsules de cafè ja usades. Any rere any la quantitat de tones d’arròs donat ha augmentat gràcies al compromís amb el reciclatge que tenen els consumidors. “Els clients de Nespresso cada cop estan més sensibilitzats amb la cura del medi que ens envolta. La implicació de tots ells amb el reciclatge és el motiu que fa créixer aquesta iniciativa cada any. Arròs Solidari és un exemple clar de com un petit gest, com reciclar una càpsula, pot generar un impacte mediambiental i social positiu”, conclou Claudia Ayats.

Els consumidors poden reciclar les seves càpsules usades en més de 4.400 punts de recollida distribuïts a tot Espanya, ubicats a botigues Nespresso, grans superfícies on es poden adquirir màquines Nespresso i punts municipals de recollida de residus amb els que la companyia col·labora. Els consumidors poden trobar el punt de reciclatge més proper a través de l’app o web de Nespresso, i també pel cercador de Circularcaps www.lascapsulassereciclan.com, l’aliança formada per 24 empreses fabricants de càpsules de cafè unides per impulsar un model de reciclatge de càpsules. A més, des de fa més de dos anys els veïns de València i 55 municipis adjacents poden dipositar les càpsules de cafè d’alumini als contenidors grocs. Aquesta iniciativa posiciona Nespresso i València com a referents en la gestió eficient de residus i en l’aposta per models més circulars i sostenibles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 37

Últimes notícies