HomeOcupacióNova formació per atendre la demanda creixent de professionals d’atenció i cura...

Nova formació per atendre la demanda creixent de professionals d’atenció i cura a la Ribera d’Ebre

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza aquesta tardor un curs de formació tècnica per a persones interessades a formar-se i treballar en el sector de les cures i l’atenció de les persones, un perfil que els darrers cinc anys ha tingut una demanda creixent de professionals formats que, tot apunta, es mantindrà en una comarca cada vegada més envellida com la Ribera.

De fet, “un 22% de les persones que participen en els programes del dispositiu comarcal per trobar feina o millorar la seva situació laboral tenen un perfil laboral adequat per dedicar-s’hi, però no tenen el nivell de formació necessari per incorporar-se al mercat laboral, la qual cosa els condemna a l’economia submergida” diu la tècnica del Dispositiu d’Inserció Laboral del Ribera d’Ebre Viva, Roser Molas.

El curs comença el 18 d’octubre i es realitzarà fins al desembre, a Móra d’Ebre, en horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres. En total són 203 hores, amb un alt contingut pràctic perquè els participants aprenguin tècniques i procediments per tenir cura d’una persona. Està pensat sobretot per a persones que tenen un baix nivell formatiu i necessiten acreditar uns coneixements per accedir a un lloc de treball en l’àmbit de les cures. A més, s’impartiran 50 hores de competències bàsiques per preparar la prova d’accés al Certificat de Professionalitat que requereix treballar a residències, centres de dia o serveis d’atenció a domicili.

Bones expectatives laborals

És la tercera vegada que el Consell Comarcal programa aquesta formació, després dels bons resultats del curs en les dues edicions anteriors, els anys 2018 i 2021. Ja hi han participat 23 persones de la comarca, que després es van poder-se seguir formant per assolir el Certificat de Professionalitat nivell 2 en atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. “Amb aquest títol, avui en dia, el 70% de les persones que hi van participar treballen en residències, centres de dia o en serveis d’ajuda a domicili”, explica la tècnica comarcal.

En aquests tres mesos, visitaran diferents empreses del sector per conèixer opcions laborals, i un cop acabat el curs hi ha la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses o institucions. La iniciativa sorgeix de les necessitats detectades dins del programa Ribera d’Ebre Viva, i preveu també accions per fomentar l’autoocupació, ja que “és evident la falta d’empreses que es dediquin a la cura de les persones i la demanda del servei va en augment”, diu la tècnica comarcal, a partir de les dades que es detecten amb les accions per diversificar l’economia riberenca. És per això que el temari inclou acompanyament i assessorament individualitzat als qui es plantegin gestionar un negoci propi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 16

Últimes notícies