HomeComunicacióNúria Caro del Setmanari L'EBRE, guanyadora del segon premi de fotografia de...

Núria Caro del Setmanari L’EBRE, guanyadora del segon premi de fotografia de Premsa Comarcal

El primer premi del concurs de fotografia de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha estat pel reportatge ‘L’últim capítol dels pisos de Can Garcia de Manlleu dels fotògrafs’ Albert Llimós i Jordi Puig publicat a ‘El 9 Nou‘ d’Osona i el Ripollès; el segon premi, per a la sèrie de 10 instantànies ‘Cultura, tradició i futur de Núria Caro’ publicades al Setmanari L’EBRE , i el tercer, pel reportatge ‘La faràndula olotina es desconfina’, del fotògraf Ramon Buxó Martínez, publicat a La Comarca d’Olot.

L’ACPC ha anunciat el veredicte del concurs fotogràfic convocat entre les publicacions associades amb motiu del 40è aniversari de l’entitat que duia per títol ’40 anys de Premsa Comarcal, 40 anys fent país’.

El primer premi, dotat d’un trofeu i un val per adquirir productes fotogràfics per un valor de 1.000 euros, és per al reportatge ‘L’últim capítol dels pisos de Can Garcia de Manlleu’, dels fotògrafs Albert Llimós i Jordi Puig, publicat a ‘El 9 Nou’ d’Osona i el Ripollès. Es relata amb una sèrie de 10 imatges el procés d’enderroc i reallotjament dels 256 veïns d’un immens rusc de pisos construït durant l’època del desarrollisme, i com “les runes s’han emportat milers de vivències de la immigració andalusa que va collir en un primer moment i la procedent del Marroc posteriorment”.

El segon premi, dotat amb un trofeu i un val per adquirir productes fotogràfics per un valor de 500 euros, és per a la sèrie de 10 instantànies Cultura, tradició i futur de Núria Caro publicades al ‘Setmanari l’Ebre’, on es mostra des d’oficis tradicionals com les llatadores o l’experiència de la filla del maqui ‘El Rubio’ que va poder descobrir les restes del seu pare al cementeri del Reguers fins al procés d’enderroc de les cases de davant la Catedral de Tortosa per obrir-se al riu.

El tercer premi, dotat amb un trofeu i un val per adquirir productes fotogràfics per un valor de 250 euros, ha estat per al reportatge ‘La faràndula olotina es desconfina’, del fotògraf Ramon Buxó Martínez, publicat a ‘La Comarca d’Olot’. A la sèrie de fotografies s’explica la represa de l’activitat dels Gegants d’Olot durant les Festes del Tura després de l’aturada a causa de la pandèmia i la importància d’aquesta activitat per al teixit social de la ciutat.

El jurat dels premis estava format pel reconegut fotògraf de ‘La Vanguardia’ Daniel Duch, la vice-degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya Núria de José, i Núria de Piera, gerent de les publicacions La Portada, Gol Esports i Puntvalles i vocal de la junta de l’ACPC.

Els premis es lliuraran durant la propera Convenció de l’ACPC que se celebrarà el segon trimestre del 2022, i les imatges premiades es destinaran al muntatge de l’exposició ’40 anys de la Premsa Comarcal’ que serà itinerant per diferents indrets de Catalunya, sempre que la situació sanitària en permeti la seva difusió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies