HomeSocietatObert el tràmit per sol·licitar els ajuts del Govern per treballadors en...

Obert el tràmit per sol·licitar els ajuts del Govern per treballadors en ERTO i fixos discontinus

El tràmit per acollir-se al nou paquet d’ajudes del Govern per treballadors en ERTO i fixos discontinus s’ha obert este dimarts, segons ha informat el Departament d’Empresa i Treball en un comunicat.

La conselleria que dirigeix Roger Torrent destina 20 milions d’euros a aquestes ajudes que es podran sol·licitar fins al pròxim 14 d’abril.

En total, el Departament calcula que beneficiarà unes 26.000 persones, que rebran un pagament únic de 600 o 700 euros en funció del temps de permanència en un expedient. L’objectiu d’este ajut és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectats per la suspensió dels seus contractes de treball per causes derivades de la pandèmia.

En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu, l’ajut serveix per a alleugerir un col·lectiu també molt afectat per la crisi perquè, habitualment, es dediquen al turisme.

Als ajuts hi poden optar les persones residents a Catalunya que hagin estat afectades per un ERTO entre l’1 i el 31 de gener de 2022, o bé ser titular de la prestació extraordinària en el cas de fix discontinu, com a mínim un dia entre l’1 de gener i el 31 de gener de 2022, o tinguen pendent el reconeixement en el mateix període.

La quantia de l’ajut és de 700 euros per a les persones que hagen estat més de 90 dies en situació d’ERTO fins al 31 de gener, i de 600 euros a les que ho han estat un temps inferior. Cal també trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o de la Seguretat Social.

Per accedir als ajuts cal inscriure’s mitjançant el formulari habilitat al web del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que estarà obert fins a les 14h00 hores del dia 14 d’abril.

La inscripció al registre es duu a terme mitjançant tràmit telemàtic i es requereix la signatura digital de la persona sol·licitant.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies