HomeAgriculturaAcció Climàtica convoca un milió d'euros en ajuts per a exportacions agroalimentàries...

Acció Climàtica convoca un milió d’euros en ajuts per a exportacions agroalimentàries catalanes

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha anunciat una línia d’ajuts d’un milió d’euros per a exportacions agroalimentàries catalanes, amb l’objectiu de recuperar i impulsar transaccions comercials exteriors en el marc socioeconòmic actual.

Els ajuts estan pensats per als petits i mitjans elaboradors que volen sortir a comercialitzar a l’estranger.

Consistiran en un màxim de 10.000 euros per peticionari, que cobriran el 70% de la despesa feta en actuacions relacionades amb el foment a l’exportació. Les assistències a fires i les missions comercials hi estan incloses, així com les campanyes publicitàries, les promocions en punt de venda, les presentacions de producte o el material divulgatiu, entre d’altres.

Segons el Departament els ajuts “s’adapten molt bé a sectors com el de l’oli“, per les característiques de les empreses i cooperatives i pel tipus de producte que és, ja que “amb el tractament adequat pot generar molt valor afegit i fidelitzar clients internacionals amb l’estratègia de retornar valor als productors”.

El termini de presentació de sol·licituds d’ajuts acaba el 30 de setembre del 2022, i cal tenir en compte que les despeses hauran d’estar executades abans de la sol·licitud de l’ajut.

Les subvencions es concediran per ordre de presentació, un cop fetes les verificacions oportunes, i fins a exhaurir el pressupost.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies