HomeSocietatEl SOC destina 18 MEUR als programes d'orientació laboral

El SOC destina 18 MEUR als programes d’orientació laboral

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat la convocatòria de subvencions del Programa Orienta, que finança amb 18 milions d’euros els serveis d’orientació laboral i d’aturats i treballadors precaris que realitzen les administracions locals i entitats del país.

Amb esta iniciativa es preveu atendre més de 20.000 treballadors durant un any per millorar la seua ocupabilitat. Les administracions locals i entitats poden sol·licitar la subvenció del Programa Orienta a partir de demà, 6 d’abril, i fins al 28 d’abril. El termini d’execució del programa és de 12 mesos i s’inicia l’endemà de la notificació d’atorgament de la subvenció.

Poden ser beneficiàries d’esta subvenció les administracions locals de Catalunya, o els seus organismes autònoms o les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d’ocupació, i les entitats privades amb personalitat jurídica pròpia, amb o sense ànim de lucre, constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya.

Les persones destinatàries d’este programa són les persones treballadores demandants d’ocupació en situació d’atur, i també les persones treballadores que es troben en situació de precarietat laboral, és a dir que malgrat tenir feina tenen una inestabilitat o incertesa respecte a la continuïtat en el seu lloc de treball, unes condicions laborals deficitàries, insuficiència d’ingressos, i reducció (o inexistència) de protecció per desocupació i beneficis socials.

Totes les persones participants han d’estar inscrites al SOC amb la demanda d’ocupació activa en el moment d’iniciar el programa orienta, i poden ser derivades per les Oficines de Treball del SOC o provenir de la borsa pròpia de l’entitat beneficiària.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 27

Últimes notícies