HomeCulturaOnada Edicions enquaderna els records i la història de la Discoteca Contacto

Onada Edicions enquaderna els records i la història de la Discoteca Contacto

Onada Edicions ha decidit enquadernar les memòries de diferents generacions d’ebrencs en el llibre ‘Discoteca Contacto: la història oficial’. A la venda a partir d’aquest dimecres, hi ha programades tres presentacions oficials des de divendres fins a diumenge a l’Aldea, Tortosa i Amposta. Marina Pallás Caturla i Quimo Panisello Gamundi, en són els autors del llibre que repassa la trajectòria de la mítica sala dels anys 80 establerta a Camarles. El llibre s’ha elaborat amb la col·laboració directa de la família Figueres, descendents d’un dels fundadors de la Contacto, Eugeni Figueres. Amb diverses sales, un restaurant, piscines i una zona exterior, un minizoo, un circuit de kart i una sala recreativa, la Contacto va ser tot un macrocomplex de l’oci. El volum inclou una bona mostra de fotografies on es veuen tots els racons de la discoteca i les seues festes més emblemàtiques, així com actuacions dels artistes de moda els anys 80 com Zombies o Pedro Marín.

El llibre fa un repàs de la història de la discoteca, oberta el 1980, i també de la seua música. És, en definitiva, un document indispensable per a tots els que hi van passar. La discoteca i el seu èxit, afirmen des de l’editorial, “va ser possible gràcies a l’esforç de les persones que la van posar en marxa i que hi van treballar, però també gràcies a tota la gent vinguda d’arreu del territori que la va freqüentar i se la va estimar. Sense totes aquestes persones, la discoteca no hauria tingut raó d’existir”.

El llibre fa un petit homenatge a tots ells i inclou un apartat amb testimonis de clients i antics treballadors que recorden anècdotes i nits de diversió. La Contacto també va generar un fenomen social als anys 80: per primera vegada les persones del territori tenien un punt de trobada. Avui dia, mol- tes parelles continuen unides perquè una nit es van conèixer en aquesta discoteca.

Cada capítol del llibre ve precedit d’una portada dels discos que esvan punxar a la Contacto. Tant els discos com les fotos, el marxandatge o la memòria “formen part de les restes del naufragi que la família Figueres ha sabut salvaguardar de l’oblit, i que ara ens fan menes- ter per recordar aquelles nits de festa”, afegeixen des d’Onada Edicions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 56

Últimes notícies