HomeSense categoriaPaüls incrementa prop d’un 60% la taxa de reciclatge

Paüls incrementa prop d’un 60% la taxa de reciclatge

El sistema de recollida de brossa porta a porta implantat a Paüls fa sis mesos ha permès incrementar un 58,9% el reciclatge al municipi. La taxa més gran de reciclatge ha estat en plàstics i envasos, amb un augment del 82%; seguida pel paper i cartró, amb un increment del 45%; la fracció orgànica un 36% i el vidre un 26%. “No tenim encara les dades de la deixalleria mòbil, però si comparem la resta de dades de recollida selectiva, constatem un increment de gairebé un 60% respecte de l’any passat”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell. Durant el mateix període de l’any passat el percentatge de reciclatge de recollida selectiva era del 43% i del 14% a la deixalleria mòbil.

Pel que fa a la resta, el volum s’ha reduït un 52%, una dada que ha estat valorada molt positivament per l’alcalde de Paüls. “El cànon es va incrementant cada any, es penalitza no fer bé el reciclatge i hi estem d’acord tot i que té un impacte econòmic important”, ha dit Adell. En aquest sentit, el preu del cànon de la tona de la fracció resta ha passat de 12,4 euros el 2013 a 47,10 euros enguany. Així el cost del servei de recollida ha passat de 22.000 euros el 2015 a 30.000 euros el 2019, un increment de més del 36% en només quatre anys. “No hem actualitzat els costos del servei, sinó que els mantenim i apostem per oferir un millor servei a la ciutadania, ser un municipi més net, més sostenible i actuar contra el canvi climàtic”, ha assenyalat l’alcalde de Paüls.

Paüls va ser el primer poble del Baix Ebre a implementar un servei de recollida selectiva a tot el municipi. Tot i fer el porta a porta s’han mantingut dues illes de contenidors als accessos al poble. “Quan vam implantar aquest sistema de recollida de la brossa pensàvem aconseguir entre un 20 i  un 30 per cent d’increment de recollida selectiva i ho hem aconseguit amb escreix”, ha dit Adell, que considera que aquest sistema de recollida es pot aplicar també en municipis mitjans. Enguany, la Unió Europea multarà els municipis que no arriben al 50% de reciclatge, un percentatge que Paüls ja supera.

Pel que fa al servei de recollida porta a porta es duu a terme tres dies a la setmana i cadascun es fa la recollida d’un tipus de fracció. Així els dilluns es recull la fracció orgànica, envasos i plàstics i la fracció resta; els dimecres és el torn de la fracció orgànica, paper, cartró i vidre; i finalment, els divendres té lloc la recollida de fracció orgànica, envasos i plàstics i fracció resta. La brossa s’ha de deixar amb bosses o cubells davant la porta de casa abans de les 8 del matí.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 86

Últimes notícies