HomeEducacióPer primera vegada tres candidatures a les eleccions del rectorat de la...

Per primera vegada tres candidatures a les eleccions del rectorat de la URV

Rejovenir la plantilla i millorar-ne les condicions laborals; dotar la universitat de més recursos; projectar millor la marca URV; canviar el model educatiu i continuar impulsant la Vall de l’Hidrogen Verd són algunes de les propostes en què més o menys confluïxen les tres candidatures al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en la primera vegada a la història que concorren més de dos candidats, amb la particularitat que dos d’ells són ebrencs.

Maria José Figueras, nascuda a Tarragona l’any 1956, intentarà allargar el seu mandat després de quatre anys marcats per la pandèmia. Mercè Gisbert, nascuda a La Sénia el 1964, i el perellonenc Josep Pallarès (1967) personifiquen les dos opcions de canvi. La votació serà electrònica, també per primer cop, i es farà del 23 al 25 de maig, i, en cas que siga necessària una segona volta, entre l’1 i el 3 de juny.

L’elecció de la persona que representarà la Universitat, i també la màxima autoritat acadèmica, correspon a tots els col·lectius de la comunitat universitària, que té diferents pesos en el vot: el professorat doctor amb vinculació permanent (51 %), la resta del col·lectiu docent i investigador (12 %), els estudiants (20 %), i el personal d’administració i serveis (17 %).

El candidat que obtinga el suport proporcional de més de la meitat dels vots serà proclamat rector o rectora. Però si cap candidatura assolix el 50 % dels vots ponderats, serà necessària una segona votació, entre els dos candidats que hagen rebut més suports en la primera

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 61

Últimes notícies