HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catPer un 2023 d’esperança i oportunitats

Per un 2023 d’esperança i oportunitats

Han sigut dies de fer balanç, enfilar reptes i planificar nous projectes. Per al 2023, els propòsits del Govern de les Terres de l’Ebre són els mateixos: continuar treballant, amb voluntat transformadora i al costat de la gent, per unes Terres de l’Ebre més justes, pròsperes i sostenibles.

A casa nostra estem vivint un moment moderadament dolç. Sortim al mapa quan s’analitzen ubicacions per noves activitats productives; com a mínim, podem competir amb altres indrets amb possibilitats d’èxit. Al 2022 hem tingut bones notícies, amb obertures i ampliacions. I s’està treballant intensament perquè durant el primer trimestre d’enguany Kronospan -que ha acabat convertint-se en el projecte industrial icònic del territori- puga arrancar la producció de taulers de fusta des del polígon Catalunya Sud.

I hem de seguir treballant per omplir les grans àrees industrials encara disponibles, com el Molló o Flix, i generar nou sòl industrial, sobretot al sistema Catalunya Sud: Tortosa, l’Aldea i Amposta.

Les empreses decidixen la seua ubicació en funció dels seus interessos o dels avantatges econòmics o estratègics de l’emplaçament. Per això, hem de continuar treballant per a fer més competitius els nostres polígons. El Pacte Nacional per la Indústria, que recull l’estratègia del país per la industrialització, és una eina. I, com a Govern al territori, ens hem de dotar de totes les eines possibles, perquè les activitats industrials que estan mirant al sud d’Europa per a implantar-se trien les Terres de l’Ebre.

També, el Fons de Transició Nuclear hauria de ser una ajuda per a aconseguir-ho, hauria de ser una eina més, i important, sobretot per a compensar desavantatges competitius i captar inversions a mida que t’allunyes de l’AP-7. Una vegada acabe este capítol de modificació del Fons, sabrem si els recursos serviran també per a poder omplir els polígons industrials de la Ribera d’Ebre.

I en este sentit, identifiquem clarament un dels punts de millora per este 2023, ja que l’episodi del fons de transició nuclear ens ensenya que les coses les podem i les hem de fer millor, tothom.

Els grans projectes, aquells que permeten grans avenços i que acaben transformant en positiu un territori, són, sempre conseqüència de grans acords. I aquí és de vital importància que generem consensos i que ens allunyem de picabaralles entre partits quan parlem de coses tan importants. En cas contrari, no ens perdonarem mai haver posat en risc inversions milionàries i la creació de centenars de llocs de treball, que ara tenim damunt la taula. Els territoris que avancen són els que tenen la capacitat de posar-se d’acord en els grans projectes. Vist d’una altra manera, els territoris incapaços de consensuar els temes estratègics no avancen mai o no avancen prou. Triem quin tipus de territori volem ser.

Desitjo que este 2023 seguim avançant en unes Terres de l’Ebre atractives per al talent, perquè serà la millor contribució que puguem fer al progrés territorial.

Albert Salvadó Fernandez
Albert Salvadó Fernandez
Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 89

Últimes notícies