HomeFestesPili Lanau autora del cartell de la Cinta 2023 que tindrà un...

Pili Lanau autora del cartell de la Cinta 2023 que tindrà un dia més de festa

La creativa i gestora cultural tortosina Pilar Lanau és l’autora del cartell de les Festes de la Cinta 2023. Una imatge formada a partir del plànol de superfície de Tortosa, que incorpora tots els barris i els pobles i que a la vegada representa la cara d’una persona que va de festa i que convida a tots els veïns i veïnes, de totes les nacionalitats de la ciutat -prop d’un centenar- a participar de la festa major. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Festes, Dolors Bel i l’autora del cartell, Pilar Lanau, l’han presentat avui.

El missatge que volem transmetre al cartell i l’artista ha plasmat en l’obra és que tota Tortosa viu les festes, unes festes que són de totes les persones, que són inclusives i participatives“, ha manifestat Jordan, que també ha avançat una de les principals novetats d’enguany: “Tindrem més dies de festes, enguany començarem els actes el dimecres 30 d’agost“. Així, les festes, en honor a la Mare de Déu de la Cinta, duraran sis dies. Pel que fa al programa d’actes s’està acabant d’enllestir i pròximament es presentarà públicament.

Tant el batlle com la regidora de Festes han agraït a Pilar Lanau el disseny del cartell. “L’artista va acceptar de seguida l’encàrrec i el resultat és un cartell d’autor, una obra que a través del llenguatge artístic ens convida a la festa“, ha dit Bel.

Per la seua banda, Lanau, que és directora de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació ha detallat que va buscar un element a partir del qual construir la imatge de la festa, un element real i una forma universal que aglutinés la riquesa de tota la ciutat. I aquesta forma és el plànol de la superfície de Tortosa. “Arran de terra tot està anivellat, i aquesta forma es transforma en icona per explicar que tots anem de festa, totes les Cintes, la geganta, la pubilla, etc. i tothom amb la seua mirada es pot reconèixer i celebrar les Festes de la Cinta“, ha explicat Lanau.

Finalment, el pregó i la proclamació de la reina, Ainara Bel Aguayo (representant de l’associació Libèl·lules dels Estels); la reina infantil, Ona Curto Forcada (representant de l’associació de veïns Pintor Casanova de Remolins) i les pubilles i pubilletes tindrà lloc el dissabte de la setmana anterior, com és tradicional, el 26 d’agost.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 28

Últimes notícies