HomeEsportsPiñol retreu a la consellera de Salut la falta de comunicació entorn...

Piñol retreu a la consellera de Salut la falta de comunicació entorn a l’Hospital de Móra d’Ebre

La Generalitat assumirà la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i també de l’Hospital Sant Joan de Reus, que fins ara estaven gestionats per l’Ajuntament de Reus. Fa dos setmanes, esta publicació desvelar que finalment el departament crearà dos empreses diferents, i no una de sola, per a gestionar els dos centres. L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, diu que desconeix esta informació i retreu al departament la poca comunicació que establix amb el territori.

“M’agradaria corroborar la informació però realment no puc fer-ho perquè no tinc informació”, assegurava Joan Piñol en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre. L’alcalde assegura estar “francament decebut” amb la gestió de la consellera Alba Vergés al capdavant de l’àrea de Salut. “Vaig enviar-li una carta abans de les eleccions per  a preguntar com estaven tots els tràmits per a assumir la gestió de l’Hospital i ni tan sols vaig rebre resposta”, ha desvetllat Piñol.

L’alcalde diu que van anunciar inversions per a l’Hospital en campanya electoral i diu que “d’això no se n’ha sabut res més”. “No vaig respondre perquè no s’entengués que era en context electoral, ara soc alcalde de nou i vull tornar a parlar sobre això. Tornaré a demanar una visita personal amb la consellera i a veure si esta vegada em responen”.

El CatSalut es va comprometre a finals de l’any passat a assumir la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i també l’Hospital Sant Joan de Reus. La voluntat del departament de Salut era posar en marxa dos empreses diferents per  a cadascun dels centres mentre que altres conselleries, com la d’economia, optaven per la gestió dels dos centres en una mateixa empresa.

Finalment, tot apunta que seran dos empreses públiques diferents que gestionaran els dos centres. La que es farà càrrec de l’Hospital de Móra d’Ebre serà Salut Terres de
l’Ebre i no es descarta que en un futur pugue assumir altres centres sanitaris ebrencs que ara són de titularitat municipal.

 

Heliport 

Un altre tema a l’aire,  a Móra d’Ebre, és la inversió pendent a l’heliport, que es troba en un estat de manteniment molt degradat.

Piñol critica que ja hi ha el compromís del departament de Territori i Sostenibilitat d’assumir les inversions pertinents per posar en normativa la instal·lació i també per a possibilitar vols nocturns. La inversió, però, estaria condicionada al compromís dels departaments d’Interior i Salut d’utilitzar l’heliport de Móra d’Ebre.

En este sentit, Piñol assegura que “van dir des de Salut que esperaven enllestir uns estudis exhaustius sobre transport sanitari, i ens van donar un termini que ja s’ha sobrepassat amb escreix i no han contestat”. Davant de la possibilitat que l’heliport vagi a Tortosa, l’alcalde assegura que “sembla que els informes diuen que l’indret idoni per geografia és a Móra d’Ebre”, però lamenta que encara no ha rebut cap resposta “en ferm”.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies