HomeCulturaPlaymodes porta la 'sonificació de la imatge' a Lo Pati d'Amposta

Playmodes porta la ‘sonificació de la imatge’ a Lo Pati d’Amposta

Este darrer trimestre de 2023, Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre acollirà una de les exposicions més importants del seu programa anual: FORMS-Música visual generativa de l’estudi de recerca audiovisual Playmodes.

El projecte sorgeix d’un procés d’investigació en formats expressius i expositius innovadors en l’àmbit de la música visual generativa. L’exposició es mourà al voltant de l’eix art-enginyeria, i es basa en el concepte de sonificació de la imatge’. A partir d’esta premissa inicial, explora un vast univers sonor de partitures gràfiques algorítmiques, de síntesi d’espectrogrames, d’autòmats audiovisuals i de concerts de música contemporània.

La mostra repassarà la trajectòria del Projecte FORMS i inclourà, també, obra de nova producció realitzada per a l’ocasió. L’exposició estarà comissariada per Irma Vilà, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia.

Entre l’art i l’enginyeria

Playmodes és un estudi de recerca audiovisual. A mig camí entre l’art i l’enginyeria, el seu equip de creadors construeix instruments audiovisuals fent servir tecnologies pròpies i amb esperit artesanal.

El seu llenguatge posa èmfasi en l’espai, el so, la imatge i el moviment des de múltiples perspectives: des d’instal·lacions immersives generatives de llum i so, dispositius escultòrics o actuacions audiovisuals amb intèrprets que exploren un univers abstracte de música visual.

En els darrers anys, Playmodes ha desenvolupat projectes arreu del món —Nova York, Praga, Madrid, São Paulo, Houston, Zurich, Lyon, Berlín, Londres, etc.— per a esdeveniments de música electrònica com el Sónar a Barcelona o el DGTL a Amsterdam. Ha treballat per a institucions d’art com el ZKM a Karlsruhe i l’Ars Electronica a Linz; ha publicat obres sonores en segells de música electrònica com Plegat-Discontinu Records; i ha estat guardonat amb distincions internacionals en l’àmbit de l’art dels nous mitjans.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies