HomeMedi AmbientPolèmica a la Ràpita per la gestió del Trabucador

Polèmica a la Ràpita per la gestió del Trabucador

Cada mes els portaveus dels diferents partits presents a l’Ajuntament de la Ràpita es reunixen a Ràdio Ràpita per a debatre sobre l’actualitat rapitenca. En l’últim programa de La Ràpita a debat -i també en el darrer ple- la gestió del Trabucador va prendre-hi protagonisme.

Mentre l’oposició critica que esta gestió “no s’està fent bé”, ja que, anualment, la regulació està suposant “pèrdues” per a les arques municipals “que no ens podem permetre el luxe de perdre”; l’equip de govern defensa que “no són pèrdues, sinó inversions”; que “la regulació no es va fer amb afany recaptatori” i que “el primer objectiu s’ha aconseguit, que era regular el Trabucador i desmassificar-lo per a preservar-lo”.

Tot i que durant el debat va haver-hi un desgavell de xifres, la portaveu del Govern republicà, Èrika Ferraté, detalla que “no s’han perdut 200.000 €, com es va dir, perquè en esta xifra es barrejaven dos exercicis econòmics, i també les despeses de la regulació al Trabucador i també les del pàrquing del Parc de Garbí”.

Amb tot, detalla que el 2021, l’any en què va instaurar-se l’accés rodat regulat a “l’espai més sensible del Delta”, el consistori rapitenc va tenir unes despeses de 170.264 € i uns ingressos de 99.543 €. Això suposa una diferència en negatiu de 70.721 €. Altrament, en este 2022 s’han gastat 155.743 € i s’han ingressat 88.121 €, amb una diferència en negatiu de 67.622 €.

Estos costos es repartixen entre les cabines sanitàries, el lloguer de les casetes d’informació, la senyalització, serveis per a preparar la zona per a l’accés dels vehicles, manteniment i conservació de la platja, control d’accessos, servei de regulació nocturna, agents cívics, la contractació del servei de compra-venda digital i serveis de primers auxilis, entre d’altres.

“Al final s’ha vist, al contrari d’allò de què van acusar-nos al principi, que la nostra intenció no era lucrar-nos ni fer pagar la gent. Al contrari, hem aconseguit els objectius de regular el trànsit del Trabucador, disminuir l’assistència de gent i, per tant, desmassificar-lo. A més, l’estem dotant de serveis, i la seua regulació ens ha fet entrar entre els deu millors espais de turisme sostenible al Mediterrani. Resulta que a escala europea ens consideren un referent en la gestió de turisme sostenible i aquí se’ns qüestiona que estem tirant diners”, argumenta Ferraté.

Si bé és cert, la portaveu dels republicans apunta que, ara, el següent propòsit de l’equip de govern és “treballar per a anar minimitzant estos costos”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 7

Últimes notícies