HomeEducacióPolèmica entre sindicats i Educació per la disponibilitat de monitors per a...

Polèmica entre sindicats i Educació per la disponibilitat de monitors per a les extraescolars de la tarda

Amb l’arrancada del curs escolar, hi ha una nova polèmica sobre la taula respecte dels monitors que han de cobrir la franja d’extraescolars de tarda durant este mes de setembre.

Mentre que el sindicat de docents USTEC-STEs i alguns centres manifesten els problemes que estan tenint per a trobar monitors, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, assegura que n’hi ha suficients per a atendre els alumnes que es queden en el lleure de tarda al setembre, i que en cas que es detecten incidències, s’aniran resolent.

I és que l’avançament del curs s’ha acompanyat de l’establiment de la jornada intensiva durant el setembre. Així, els alumnes tenen horari lectiu de 9 h a 13 h, després tenen l’espai de migdia i menjador i es completa l’horari fins a les 16.30 h amb lleure gratuït.

Però USTEC-STEs va més enllà i assenyala que no només falten monitors en molts centres, sinó que, a més a més, molts no tenen la titulació necessària, tal com està passant en algunes escoles de les Terres de l’Ebre, que davant la mancança d’aconseguir monitors disponibles han contractat persones que no compten amb este títol. Això, diu el sindicat, ha fet que les ràtios vagen molt per sobre de les legals, que les direccions demanen a les famílies que els alumnes es queden a casa o insten el professorat a fer custòdia de tarda quan haurien d’estar preparant el curs.

Les activitats de lleure educatiu són una novetat d’este curs al cicle de primària i són finançades amb 12 M€ pel Departament -8 M€ per a l’escola pública, i 4, per a la concertada-, de manera que no suposen cap cost per a les famílies.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 30

Últimes notícies