HomeTerres de l'EbrePorts posa en servei el passeig marítim des del port de l'Ametlla...

Ports posa en servei el passeig marítim des del port de l’Ametlla de Mar fins a la platja de l’Alguer

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’urbanització que donen continuïtat al passeig marítim des del moll de Llevant del port de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) fins a la platja de l’Alguer. Aquest projecte ha permès renovar el passeig marítim, reordenar la zona nord de la platja de l’Alguer, millorar la mobilitat i crear nous espais per a la ciutadania, completant així la integració del front portuari amb la vila. L’actuació, situada en un espai que forma part de la zona de servei del port, ha tingut un cost de 523.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

 

Un port integrat en el municipi 

El projecte ha permès l’adequació de l’espai que hi ha a la zona nord de la platja de l’Alguer, on s’han reordenat i definit els usos. Amb aquesta actuació s’ha creat una nova plaça amb grades i nous espais per a activitats ciutadanes, des d’on els visitants podran gaudir de la mar. S’han mantingut i s’han restaurat la glorieta i els baròmetres per mesurar la pressió atmosfèrica.

La nova plaça s’ha dotat de palmeres, parterres, zones verdes i mobiliari urbà. La part més singular de les obres ha estat la il·luminació de les grades amb llums LED de diferents colors. Aquesta il·luminació dona una singularitat especial al conjunt de la plaça urbanitzada que amb el temps serà un distintiu del municipi de l’Ametlla de Mar.

La urbanització duta a terme va des de la intersecció del carrer Batlle Pijoan fins al moll de Llevant del port. La calçada del passeig marítim s’ha restaurat amb diferents tipologies de paviments per separar el trànsit rodat del pas de vianants. A més, la vorera s’ha eixamplat en el seu recorregut i s’ha allargat fins a l’entrada del moll de Llevant. També s’han definit set nous passos per a vianants i s’han reordenat els accessos per potenciar la mobilitat a la zona. També s’han construït noves canalitzacions per a les aigües pluvials. Finalment, la zona d’entrada al mur del dic de recer i el pipicà que hi ha en aquest espai s’han arranjat per donar continuïtat al passeig de l’Alguer.

A més, al local de la Creu Roja, que es troba a la part nord de la platja de l’Alguer, s’ha millorat l’accés i s’ha ordenat i enjardinat l’entorn. Així mateix, la terrassa que ocupava el restaurant l’Alguer, un espai de Ports de la Generalitat al qual el concessionari hi havia renunciat després que finalitzés la concessió, s’ha enderrocat per fer-hi una petita plaça per als ciutadans. Tot i això, el concessionari manté el restaurant. Així, la nova plaça s’ha dotat de mobiliari urbà i d’un plafó informatiu de la història del port de l’Ametlla de Mar, fet per l’historiador de l’Ametlla de Mar, Xavier Figueres.

Les obres s’han completat amb el canvi de l’enllumenat públic per enllumenat LED per estalviar consum energètic. A més, la zona urbanitzada s’ha equipat amb mobiliari urbà i s’ha senyalitzat verticalment i horitzontalment.

La placeta que hi ha a la part superior del passeig, d’ús veïnal, s’ha ordenat i s’ha arranjat. S’ha col·locat nou arbrat, parterres, nou enllumenat i noves senyalitzacions. A la placeta, s’ha creat una rosa dels vents per rememorar la que ja hi havia anys enrere a la mateixa plaça. Aquesta rosa dels vents és un cercle que té marcats els 32 rumbs de procedència del vent en què es divideix la circumferència de l’horitzó.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies

-->