HomeSocietatPorts treu a licitació el projecte per construir una llotja de peix...

Ports treu a licitació el projecte per construir una llotja de peix al port de Deltebre

BAIX EBRE // La construcció d’una llotja al port fluvial de Deltebre es farà perquè els pescadors puguen realitzar la subhasta, la manipulació i la distribució del peix dins del mateix recinte portuari i, alhora, donar millor servei a una flota de 24 embarcacions d’arts menors. El projecte compta amb un pressupost de 700.000 euros i es preveu iniciar durant el mes de juny.

El projecte preveu fer tres espais diferenciats amb un espai per a la recepció del peix, la zona per a l’activitat de la subhasta i els espais annexos (cambra frigorífica, magatzem de caixes i zona de manipulació i distribució del peix), i un tercer espai administratiu per a les oficines de la Confraria i una sala de reunions per a la Confraria. També es preveu fer un circuit perquè els visitants puguen veure la subhasta del peix, ja que és un fort atractiu turístic.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit sobre aquesta licitació que “la llotja és una demanda del sector pesquer i des de Ports hem fet un esforç per invertir 700.000 euros perquè els pescadors puguen fer la comercialització del peix al port”. Gómez Comes ha afegit: “L’Administració portuària sempre està al costat dels pescadors i treballa per donar-los el millor servei”.

El secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pascual Chacon, ha dit que “els pescadors de Deltebre estan molt contents amb la licitació del projecte perquè la llotja ben aviat serà una realitat”. Chacon també ha tingut paraules d’agraïment per al director de Ports de la Generalitat: “Agrair al director de Ports la seua implicació, il·lusió i esforç perquè a pesar de la situació actual ha treballat perquè el projecte continués endavant”.

El nou equipament disposarà d’un bar-restaurant des d’on es podrà promocionar el turisme gastronòmic, la cultura marinera i donar prestigi a la gastronomia catalana i la dieta mediterrània amb el peix de la costa, així com les vistes de la desembocadura de l’Ebre.

El director de Ports ha valorat que “el circuit per als visitants i el bar-restaurant potenciaran el peix de proximitat i el turisme amb les vistes a la desembocadura de l’Ebre i l’operativa dels pescadors”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 43

Últimes notícies