HomeSense categoriaPreocupació a diversos municipis ebrencs davant el gran augment de casos en...

Preocupació a diversos municipis ebrencs davant el gran augment de casos en els últims quinze dies

TERRES DE L’EBRE // La situació epidemiològica a les Terres de l’Ebre obliga a extremar les mesures als centres sanitaris, tant a l’atenció primària com als hospitals; així com diversos alcaldes i alcaldesses del territori mostren la seua preocupació davant de l’increment de casos en els últims quinze dies en els seus municipis i demanen extremar encara més les mesures i restriccions. 

I és que el risc de rebrot a l’Ebre, tot i que al llarg de la setmana ha seguit una tendència a la baixa, continua sent molt alt -este dijous se situava per sobre dels mil punts (1.010)-, una tendència que també ha seguit la velocitat de transmissió del coronavirus -este dijous, a 1,17-.  En els últims quinze dies, s’han confirmat 1.638 persones positives per coronavirus arreu de les comarques ebrenques, que situa en 8.222 casos acumulats des de l’inici de la pandèmia, i s’han computat 8 morts, que eleva a 138 les defuncions des de l’inici de la pandèmia. 

Este degoteig de casos ha alarmat els alcaldes i alcaldesses de diversos municipis, que veuen dia rere dia com els positius a la seua localitat s’incrementen sense parar. És el cas de Tortosa, que des del dia 11 fins este dimecres s’han diagnosticat 210 positius; de la Ràpita, que en el mateix període acumula 133 casos confirmats, d’Amposta, on s’han detectat 115 persones amb coronavirus, i el de Roquetes, amb 69. Així doncs, durant estos dies els alcaldes i alcaldesses d’estos municipis han llançat un missatge a les xarxes per tal de demanar a la ciutadania que extremen les precaucions, que prenguen consciència de la gravetat de la situació, i que complisquen estrictament les restriccions vigents. En el cas del consistori rapitenc, també demanen a la població que reduïsca la interacció social i que només surten al carrer per circumstàncies justificades.  
 

50% d’operacions al Verge de la Cinta de Tortosa
La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre fa un pas més en el Pla de contingència per l’actual situació desfavorable sanitària i l’alta pressió assistencial. Segons les últimes dades proporcionades per la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, este dijous, hi havia 71 persones ingressades per coronavirus als hospitals, i 18 dels 25 pacients crítics de la Unitat de Cures Intensives del Verge de la Cinta eren positius en covid-19. A més, l’hospital de referència també té un elevat nombre de professionals sanitaris en aïllament, la qual cosa ha comportat que des de la Regió s’haja decidit reduir l’activitat quirúrgica al 50% per tal d’adaptar-se també a les necessitats de l’UCI. No obstant això, es preserven les cirurgies urgents, oncològiques i preferents. A més, s’intentarà donar resposta com a territori a aquelles operacions que, pel seu nivell de complexitat, puguen reprogramar-se a la resta de centres hospitalaris de la Regió. També s’han reduït les consultes externes presencials per incrementar-se les visites telemàtiques, i s’han restringit les visites al centre. 

D’altra banda, la Clínica Terres de l’Ebre continua assumint pacients d’urgències de baix nivell de complexitat que no tinguen coronavirus , en cas que siga necessari, també assumirà ingressos per a alliberar l’hospital de referència. Els hospitals comarcals d’Amposta i de Móra d’Ebre atenen pacients amb la covid-19, i si cal, facilitaran també el drenatge de persones ingressades al Verge de la Cinta. D’altra banda, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús -afectat per dos brots interns i amb 25 professionals en aïllament- atén els pacients de perfil sociosanitari, amb coronavirus o sense.

La pressió assistencial també es fa palesa a l’atenció primària, que atén necessitats covid com les habituals, i al mateix temps, es preserva el seguiment de persones amb problemes crònics de salut, l’atenció domiciliària i l’atenció continuada. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies