HomeEconomiaPrincipi d'acord entre govern espanyol, patronals i sindicats per prorrogar els ERTO...

Principi d’acord entre govern espanyol, patronals i sindicats per prorrogar els ERTO fins al 28 de febrer

Principi d’acord entre el govern espanyol, les patronals i els sindicats per prorrogar els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins al 28 de febrer. El pacte, que ara hauran de ratificar algunes de les organitzacions en els seus òrgans interns, inclou mantenir els ERTO actuals en les mateixes condicions durant un mes, segons informen fonts sindicals i del Ministeri de Treball. A partir del novembre, per accedir a les exoneracions de les quotes de la seguretat social, les empreses hauran d’oferir formació als treballadors, com havia demanat el Ministeri d’Inclusió. El preacord manté el 70% de la prestació i amplia un any el comptador a zero de l’atur fins a l’1 de gener del 2023.

D’acord amb CCOO i amb el Ministeri de Treball, també es mantenen les condicions d’accés a la prestació, encara que no es tingui el temps mínim cotitzat, l’obligació de mantenir l’ocupació, la prohibició d’hores extra i fer nous contractes o subcontractes o la de repartir dividends.

La patronal CEOE s’ha sumat al preacord en el benentès que la decisió final l’havien de prendre en votació els seus òrgans de govern. En aquest sentit, el comitè executiu extraordinari de l’entitat s’ha reunit aquesta nit i ha donat el vistiplau per unanimitat a la proposta.

Alhora, la patronal ha valorat positivament l’ampliació que “protegeix” les empreses en ERTO perquè puguin arribar a la campanya de Setmana Santa, així com “el tracte a la formació” que es dona a l’acord, que “avala el compromís de les organitzacions amb els treballadors per garantir-ne l’empleabilitat“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 53

Últimes notícies