HomeSocietatProjecte Home atén prop de 200 persones amb addiccions a l'Ebre i...

Projecte Home atén prop de 200 persones amb addiccions a l’Ebre i Tarragona

L’ONG Projecte Home va atendre 198 persones amb addiccions i les seues famílies, als centres de Tortosa i Tarragona durant el 2021.

Un 81,5% són homes, i un 18,5% són dones, més que en altres centres de Catalunya (15,4% de dones de mitjana). Els usuaris tenen 39 anys de mitjana i un 39,7% presenten algun trastorn mental.

A les Terres de l’Ebre i Tarragona s’atenen més casos que a la resta del país amb addicció a la cocaïna – un 58% al territori enfront del 49,2% de la mitjana catalana-. Un 21% dels casos pateixen addicció a l’alcohol, un 6,7% al cànnabis, i un 0,8% a l’heroïna. El 13,4% dels casos restants estan relacionats amb conductes d’addicció al joc en línia o les compres compulsives, o bé a substàncies com drogues de disseny.

166 persones han estat ateses al centre de Tarragona i 32 al centre de Tortosa. Les principals comarques de procedència de les persones ateses són Tarragonès, Baix Penedès, Baix Camp, Montsià i Baix Ebre.

L’ONG Projecte Home Catalunya tracta persones amb addiccions severes que han rebut atenció i orientació sobre el seu cas i que han participat en els programes de tractament ambulatori de les addiccions. A banda de l’addicció, la persona acostuma a presentar diverses problemàtiques associades i relacionades amb situacions d’exclusió social. Així, el programa tractament es complementa amb orientació específica per a la inserció laboral, atenció psiquiàtrica o assessorament jurídic.

A través del programa Incorpora de la Fundació ‘la Caixa’, l’any passat es va ajudar a trobar feina a 47 persones i es va visitar a 45 empreses del territori per a fomentar la seua col·laboració.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 7

Últimes notícies