HomeMedi AmbientProjecten tres nous parcs eòlics, amb 27 aerogeneradors entre Corbera d’Ebre, Flix...

Projecten tres nous parcs eòlics, amb 27 aerogeneradors entre Corbera d’Ebre, Flix i Riba-roja d’Ebre

L’empresa elèctrica Abo Wind ha projectat tres nous parcs eòlics, amb nou aerogeneradors cadascun, als termes municipals de Corbera d’Ebre, Flix i Riba-roja d’Ebre. L’empresa ja ha presentat l’avantprojecte dels parcs, que es troba en fase d’al·legacions, abans de ser avaluat per la ponència d’energies renovables. Amb estos tres nous parcs, actualment hi ha set avantprojectes en fase d’al·legacions a l’Ebre, amb els parcs La Mola, Serra de la Creu 3 i 4 -entre Tortosa i el Perelló- i l’ampliació de les Colladetes, al Perelló.

Els tres nous parcs d’Abo Wind han estat batejats com Tramuntana 1, Tramuntana 2 i Tramuntana 3 i són idèntics. Tots tres preveuen la construcció de nou aerogeneradors, d’uns 115 metres d’alçada un diàmetre de rotor de 170 metres. La potència aproximada de cada màquina és de 5,5 MW, que pujaria a un total de 50 MW per cadascun dels parcs. El parc Tramuntana 1 se situa íntegrament dins el terme municipal de Flix, mentre que Tramuntana 2 estaria a cavall entre els termes de Flix, amb quatre màquines, i Riba-roja d’Ebre, que en tindria cinc. Tramuntana 3 se situaria exclusivament al terme de Corbera d’Ebre.

En una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre, l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, va confirmar fa uns dies que l’Ajuntament es troba en negociacions amb l’empresa promotora dels parcs. “Estem en converses per a veure quin retorn té i com socialitzem l’impacte que puguen tenir els parcs”, assegura Barbero. Segons l’alcalde, “no es pot repetir un model on només es beneficien els propietaris dels terrenys on s’ubiquen els aerogeneradors”. “S’ha d’anar molt més enllà i que hi haja un retorn efectiu per a socialitzar els efectes del parc i que els beneficis puguen repercutir al conjunt de la població”. Així, des del consistori no tenen previst presentar al·legacions al projecte.

A Corbera d’Ebre, on hi ha projectat el parc Tramuntana 3, la situació és diferent. Pràcticament tots els ajuntaments de la Terra Alta, juntament amb entitats socials i econòmiques de la comarca, han format un front institucional per a rebutjar la implantació de nous parcs eòlics. La Terra Alta és la comarca que té més parcs eòlics de Catalunya -un total de nou- i la segona comarca amb més aerogeneradors -amb 148-, només per darrere del Baix Ebre. El període per a rebre al·legacions finalitzen entre el 14 i el 22  de setembre, posteriorment, els tres avantprojectes aniran a la Ponència d’energies renovables, que decidirà si són viables. En cas afirmatiu, l’empresa podrà presentar un projecte executiu i iniciar la tramitació del parc i, en cas contrari, quedaria desestimat.

Ampliació de les colladetes

A banda dels tres nous parcs eòlics d’Abo Wind i els tres avantprojectes entre Tortosa i el Perelló, també es troba en període d’al·legacions l’ampliació del parc eòlic Les Colladetes, que ja es troba en funcionament al Perelló. L’empresa promotora ha presentat un avantprojecte per a construir quatre nous aerogeneradors entre els 36 que estan actius al parc des del 1999. Serien màquines amb una potència de 3,45 MW i que es construirien entre les que hi ha en funcionament actualment, sense produir una gran ampliació del parc.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies