HomeSocietatProp de 300 persones participen en la Trobada de la Gent Gran...

Prop de 300 persones participen en la Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre

Prop de 300 persones, representants d’una dotzena d’associacions i casals de gent gran del Baix Ebre han assistit a la Trobada de Gent Gran comarcal, que ha tingut lloc avui a Tortosa i Roquetes, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre“La pandèmia de la Covid-19 ha fet impossible que els dos últims anys es celebrés la trobada, però pensem que és necessari recuperar-la, retrobar-nos”, ha explicat el president del Consell Comarcal, Xavier Faura. “Durant el confinament algunes de les mesures implementades per garantir la salut de les persones grans van afavorir-ne l’aïllament i van impactar en el seu benestar físic i emocional”, hi ha afegit.

Foto: Cedida

La trobada ha començat amb una visita guiada a peu, ‘Tortosa sota les bombes’, un recorregut pel centre de la ciutat i visita al refugi antiaeri número 4, a càrrec de l’empresa Terra Enllà, per recordar els dramàtics fets que es van viure durant la Guerra Civil. Tot seguit els participants s’han trasllat al pavelló poliesportiu de Roquetes on ha tingut lloc la rebuda per part de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia i el president del Consell i ha actuat la Lira de Roquetes.

Felicitas Cortiella Mur, àvia del Baix Ebre

Foto: Cedida

Un dels moments més emotius de la trobada ha estat l’elecció de l’àvia del Baix Ebre. S’han presentat un total de cinc candidatures per part de les diferents entitats de gent gran i per sorteig s’ha proclamat Felicitas Cortiella Mur, a proposta de l’Associació de Gent Gran d’Aldover. Felicitas Cortiella, de 76 anys, sempre s’ha dedicat a les tasques del camp, tot i que actualment està jubilada i dedica bona part del seu temps a cuidar els nets i netes.

La presidenta del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Ebre, Hermínia Bo, ha estat l’encarregada de llegir els currículums de les diferents candidatures. Així, l’Associació d’Avis de Bítem, han proposat com a candidata a Carmen Cugat Llaó; l’Associació de Gent Gran de Tivenys han presentat la candidatura de Carmen Piñol Antó; l’Associació de Gent Gran de Deltebre a Ramon Gonzalez Morata i la Llar Gent Gran Sant Martí de Xerta a Anselmo Queral Cartoixa.

Durant la jornada la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra, ha llegit el manifest del Dia Internacional de la Gent Gran, que va tenir lloc el passat 1 d’octubre. “Cal promoure polítiques públiques que reconeguin la gent gran com a ciutadans de ple dret”, ha dit Fabra.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Ebre és un òrgan sectorial de participació ciutadana que integra una vintena d’associacions o casals de la gent gran de la comarca. Aquest òrgan de participació vetlla per la millora del benestar i la qualitat de vida de la gent gran.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 49

Últimes notícies