HomeSocietatProtecci贸 Civil demana evitar la mobilitat al Baix Ebre i al Montsi脿...

Protecci贸 Civil demana evitar la mobilitat al Baix Ebre i al Montsi脿 en les properes hores a causa de les inundacions

Protecci贸 Civil demana als ciutadans de les comarques del Baix Ebre i del Montsi脿 que en les properes hores evitin la mobilitat tant a peu com en vehicle per les inundacions a la zona i que no baixin als p脿rquings dels habitatges sin贸 que es mantinguin a les plantes superiors. S’han registrat inundacions en les zones urbanes d’Alcanar, Sant Carles de la R脿pita i Ulldecona i en carreteres i ferrocarril. Els Bombers han rebut 241 avisos, la majoria d’Alcanar, i Protecci贸 Civil no descarta que hi pugui haver persones atrapades en vehicles.

Segons informa el Servei Catal脿 de Tr脿nsit, estan tallades la N-340 entre Amposta i Alcanar i la TP-3318 i la T-331 a Ulldecona. L’AP-7 s’ha reobert. Tamb茅 s’ha interromput la circulaci贸 de trens de la R16.

Protecci贸 Civil ha activat aquest dimecres al migdia l’alerta del Pla especial d’emerg猫ncies per inundacions (INUNCAT) arran de les pluges torrencials que han afectat el Montsi脿 i el Baix Ebre i per les incid猫ncies que estan causant.

Segons el Servei Meteorol貌gic de Catalunya, s’ha tractat d’un episodi molt excepcional, amb pluges torrencials que han recollit 216,6 l/m2 a l’estaci贸 d’Alcanar, dels quals 77,7 l/m2 en 30 minuts i 4,0 l/m2 en 1 min. Tamb茅 s’han registrat 105,2 l/m2 als Alfacs, dels quals 51,5 l/m2 en 30 minuts i 4,4 l/m2 en 1 minut.

Les properes hores les pluges es poden despla莽ar cap a altres zones, per貌 de cara a la nit i matinada 茅s probable que torni a ploure amb intensitat en aquestes comarques del sud de Catalunya.

El tel猫fon d’emerg猫ncies 112 ha rebut fins al moment 441 trucades sobretot del Montsi脿 (423) i en menor nombre del Baix Ebre. 325 trucades han estat del municipi d’Alcanar.

Entre les 12 h i les 14 h, els Bombers han rebut 241 avisos des del sud de les Terres de l’Ebre relacionats amb persones en risc, inundacions i danys com ara cotxes arrossegats pels carrers, estructures enderrocades i portes for莽ades per l’embat de l’aigua.

M茅s de la meitat dels avisos han estat del municipi d’Alcanar. Tamb茅 han resultat afectats els municipis de Sant Carles de la R脿pita, amb una cinquantena d’avisos; Ulldecona, amb una dotzena i Amposta i Deltebre, amb una desena d’avisos entre els dos municipis.

A la zona afectada pels aiguats, els Bombers hi han despla莽at un helic貌pter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i efectius del GRAE Subaqu脿tic per si cal rescatar persones. Tamb茅 hi ha enviat el Grup Operatiu de Suport (GROS) per a l’assist猫ncia log铆stica.

El Sistema d’Emerg猫ncies M猫diques (SEM) ha rebut 49 avisos des del migdia, majorit脿riament localitzats a la zona d鈥橝lcanar i d鈥橴lldecona. Efectius dels Mossos d鈥橢squadra i de les policies locals tamb茅 es troben despla莽ades a la zona.

A m茅s de les carreteres tallades, la circulaci贸 de trens es troba interrompuda de la l铆nia R16 entre l’Aldea i Tortosa, segons Renfe. No 茅s possible establir un servei alternatiu per carretera ja que aquestes tamb茅 s’estan veient afectades per les condicions meteorol貌giques adverses.

En un primer moment hi ha hagut uns 10.000 usuaris sense llum de la zona per les tempestes, tot i que en aquests moments l’afectaci贸 s鈥檋a redu茂t a uns 950 usuaris.

L’Ag猫ncia Catalana de l鈥橝igua (ACA) i la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer han informat que no hi ha afectacions importants a les seves lleres, ja que les inundacions afecten sobretot zones urbanes.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

6 + 3 =

脷ltimes not铆cies