HomePolíticaPSC I Junts indignats amb ERC al Consell Comarcal del Baix Ebre...

PSC I Junts indignats amb ERC al Consell Comarcal del Baix Ebre pels membres que proposa per a l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear

Segons informen en un comunicat conjunt PSC i Junts per Catalunya, aquest divendres 31 de març, el Ple del Consell Comarcal Baix Ebre, porta a votació l’elecció dels dos membres del Consell que li pertoquen a l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear, d’acord com estableix la Disposició Final Primera de la 5/2020. Del 29 d’abril, de mesures fiscal.

Segons PSC i Junts d’aquesta manera, davant la designació d’aquests dos membres, el passat dilluns 27 de març, la Comissió Comarcal de Governació i Hisenda proposà elegir com a representants del Consell al regidor de Tortosa d’ERC, Xavier Faura, i a l’alcalde i també militant d’Esquerra Republicana, Jordi Gaseni. Proposta signada pel secretari de la comissió Jaume Estupiña.

El comunicat de premsa íntegrament diu el següent:

Davant la proposta dels dos candidats del Consell Comarcal són membres d’un sol partit, concretament, ERC i que a més un dels proposats, per a més greuge, no forma part dels municipis i pobles que estan afectats per la distribució del Fons de Transició Nuclear, ha provocat la indignació dels representants del PSC I JUNTS PER CATALUNYA al Consell Comarcal. Indignació que remarcava l’alcalde de l’Ampolla, Paco Arasa, afirmant “lamento tristament la proposta d’ERC, la qual cosa, demostra la poca sensibilitat d’aquest partit vers al territori ebrenc i sobretot a la comarca del Baix Ebre”.

De fet, no només l’argumentació de l’alcalde de l’Ampolla ha prevalgut per ficar d’acord els membres socialistes i juntistes sinó també han sorgit altres arguments de pes. Arguments que recordava la portaveu socialista Mercè Pedret i alcaldessa de Benifallet, “és una vergonya que la proposta dels dos candidats hagin estat dos homes, obviant la paritat i discriminant el sexe femení a la participació d’òrgans de govern, demostrant en aquest fet, la falta de sensibilitat envers les polítiques d’igualtat i oportunitat de gènere”. Com també és poc ètic que els membres de l’òrgan de govern que es proposen al Consell no s’aproven per consens, tenint en compte totes les veus implicades. Segurament queda igual pero s’hauria exposat a tots els grups sense imposició com s’ha fet”

“Aquest divendres era una oportunitat per donar veu als pobles petits de la nostra comarca, pobles que per la seva capacitat social i econòmica tenen molt difícil fer sentit la seva veu”, afegia la portaveu de Junts al Consell Comarcal, Sandra Saragossa. Que veia que amb la proposta feta dels candidats al Fons es marginen als pobles menuts de la comarca ebrenca.

Finalment, i davant la indignació que ha provocat la proposta d’ERC, conjuntament amb les argumentacions plantejades anteriorment pels dos grups polítics membres del plenari del Consell, PSC i JUNTS, han presentat dos candidats alternatius al Fons de Transició Nuclears. Així, els candidats proposats per aquests dos partits són l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret. D’aquesta manera volen corregir els greuges sorgits amb la proposta d’ERC

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 62

Últimes notícies