HomeSocietatRaül Romeva reclama "la complicitat" del govern espanyol per impulsar projectes a...

Raül Romeva reclama “la complicitat” del govern espanyol per impulsar projectes a llarg termini de preservació del Delta

Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’ERC, assenyala que delta de l’Ebre és “la zona 0 i el veritable indicador” dels reptes i amenaces del canvi climàtic, els quals “cal afrontar a temps“. “Reclama una gran i constant atenció de les administracions i malauradament no sempre trobem la complicitat, sobretot de l’Estat, que han d’entendre que no és una qüestió estrictament local“, ha denunciat. Romeva ha visitat aquest dimarts la Badia dels Alfacs per conèixer l’afectació del canvi climàtic a la zona i analitzar les mesures necessàries que s’han de desenvolupar a llarg termini per salvar el Delta i complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha visitat la Badia dels Alfacs per conèixer l’afectació, “els riscos i les amenaces” que pot tenir aquest espai amb relació a l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Després de comprovar “els desastres ambientals” que han provocat els temporals dels últims anys, Romeva ha reclamat que cal “una gran i constant atenció per part administracions“. “No sempre trobem la complicitat, sobretot l’Estat, que ha d’entendre que no és una qüestió estrictament local, que és nacional i va més enllà, i forma part del bé comú que hauríem de preservar com a societat i com a país”, ha demanat.

En el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides preocupa com revertir i frenar els efectes de l’emergència climàtica, que posa “en risc” l’ecosistema ambiental i socioeconòmic del Delta. Les mesures que s’estudien des d’ERC passen també per impulsar la producció local i consum local, un model que pot suposar una “oportunitat” per al territori. En el cas de la pesca, amb molt pes a l’economia local, implica crear comitès de cogestió que garanteixen la sostenibilitat dels recursos, una proposta que ja es practica al delta de l’Ebre i que Romeva ha destacat com a “exemplar i de referència” a Europa i la Comissió Europea. “Si no entenem que el procés de protecció ambiental ha d’anar de la mà de l’activació econòmica i la preservació d’activitats, difícilment trobarem l’equilibri per preservar el Delta“, ha defensat.

Romeva ha assenyalat que el delta de l’Ebre és “un símbol” de l’evolució del canvi climàtic, “la zona 0” i l’indicador dels grans reptes i amenaces que cal afrontar abans que passi “una factura molt grossa“. Aquesta prospecció per complir amb l’Agenda 2030, vol incentivar projectes a llarg termini, “a 15 o 30 anys vista“, “fer avui determinades coses perquè d’aquí a deu anys no es pateixi la deixadesa i hi hagi oportunitats“. El vicesecretari general d’Agenda 2030 d’ERC ha defensat que cal “recursos i voluntat política” perquè el delta de l’Ebre no desaparegui.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 15

Últimes notícies