HomeSalutRecerca i Universitats augmenta un 62% els ajuts a projectes d'innovació docent...

Recerca i Universitats augmenta un 62% els ajuts a projectes d’innovació docent sobre violència de gènere

El Departament de Recerca i Universitats ha obert la convocatòria 2023 dels ajuts destinats a projectes de millora de la qualitat docent en matèria de violència de gènere. El pressupost ha augmentat un 62%, de 79.919,05 l’any passat a 130.000 euros. L’import màxim que podrà rebre cada projecte serà de 12.000 euros, ara arribava a 9.000. Una altra novetat d’este any és que s’allarga el període d’execució dels projectes de 12 a 18 mesos. Fins al pròxim 31 d’octubre, les universitats, els centres de recerca públics i privats, les fundacions hospitalàries i les infraestructures científiques i tècniques singulars amb seu a Catalunya poden presentar propostes per optar a estos ajuts.

La finalitat de les subvencions és promoure la innovació en estratègies, metodologies i recursos didàctics sobre violència de gènere, per mitjà de metodologies docents actives, nous currículums en competències digitals i l’ús de pedagogies en línia per a l’activitat acadèmica, l’aprenentatge-servei o l’acció tutorial, entre d’altres.

Les bases de la convocatòria prioritzen projectes multidisciplinaris i de col·laboració entre diversos grups i entitats del sistema català de coneixement o d’àmbit internacional, així com l’estratègia de difusió i transferència dels resultats.

Pel que fa a les metodologies de treball, es valoraran tècniques innovadores per enfortir nous espais de col·laboració en l’intercanvi de coneixements, com ara tipus COIL (Collaborative Online International Learning), grups de discussió, o ‘hackatons’, entre d’altres.

Les propostes que vulguen optar als ajuts hauran d’estar alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Alhora hauran de respectar el marc general per a la incorporació de la perspectiva de gènere en la docència universitària de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies