HomeEducacióRècord d'estudiants al campus Terres de l'Ebre de la URV en el...

Rècord d’estudiants al campus Terres de l’Ebre de la URV en el curs 2022/2023

El campus Terres de l’Ebre de la URV ha inaugurat el curs acadèmic 2022/2023 en el qual assoleix la xifra d’estudiants més alta de la seva història. Hi ha 841 estudiants i és la primera vegada que el campus ebrenc completa l’estudiantat de tots els ensenyaments, és a dir, s’han omplert totes les places disponibles. La meitat, 417 dels estudiants, són de fora del territori. Fins ara, això només passava en el grau d’infermeria, però s’ha detectat també en el grau d’Educació (on ja hi ha un terç d’estudiant de fora de l’Ebre) o en el grau de Màrqueting i Administració i Direcció d’Empreses, on representen un 75% dels inscrits. La URV treballa per impartir Medicina el curs vinent a campus de l’Ebre.

El curs 2022/2023 arrenca al campus Terres de l’Ebre de la URV amb el repte també de la sostenibilitat i l’eficiència energètica. La Universitat posa en marxa el Pla d’Emergència Energètica aquest curs per reduir la despesa energètica un 20% durant el 2023. S’instal·laran plaques fotovoltaiques o un punt de recàrrega elèctrica de bicicletes i patinets al campus.

També hi ha el propòsit d’ampliar ensenyaments, màsters i postgraus per a l’any vinent. S’està treballant amb la Generalitat per aconseguir impartir el grau en Medicina a Tortosa, i augmentar l’oferta de màsters i postgraus per poder donar continuïtat als estudis que actualment s’imparteixen al campus.

Partitures inèdites de Pedrell

En l’acte d’inauguració del curs es va presentar l’obra ‘Lais. Felip Pedrell’ (Publicacions URV), elaborat pel grup Accent Ensemble i la historiadora Cristina Favà. Coincidint amb el centenari de la seva mort, aquesta obra publica per primera vegada les partitures de catorze cançons inèdites del músic i musicòleg tortosí. Els Lais són un cicle de catorze cançons de Pedrell que narren, amb veu de dona, el procés d’enamorament, des dels inicis fins a arribar a la unió dels enamorats.

Els Lais estan escrits en català, el 1879, en una època marcada per constants canvis de residència del compositor o, si més no, de moltes estades a Itàlia, França, Lleida i Tortosa. La composició del cicle s’inscriu en un moment de recerca de creació del lied català, consistent en la combinació del gènere alemany del lied, però amb inspiracions musicals i poètiques pròpies del folklore català, especialment el de la seva terra natal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 62

Últimes notícies