HomeSense categoriaReportatge · Les dificultats de les famílies amb fills confinats

Reportatge · Les dificultats de les famílies amb fills confinats

EDICIÓ PAPER // Des de l’inici de curs, a les Terres de l’Ebre s’han confinat 82 grups escolars. Això ha implicat que durant catorze dies, primer, i ara durant deu, els xiquets i xiquetes, així com els professors corresponents, han de quedar-se a casa, cosa que afecta la logística familiar, ja que els pares i mares han de reorganitzar-se per a poder conciliar la vida laboral amb la familiar, ja no només com coneixien fins ara, sinó sumant-hi el fet de cuidar els seus fills i filles que no poden sortir de casa. 

Este és el cas d’Ester Arrufat, una veïna de Roquetes, que des de divendres passat té una de les seues dos filles, l’Eva Turegano, de 8 anys, confinada a casa, en detectar-se un positiu al seu grup estable de tercer de primària de l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes. Tant l’Ester, com la seua parella, Carlos Turegano, treballen: ella al centre esportiu Aqua Roquetes i ell a l’Hostal Virginia de Tortosa. Per sort, durant els deu dies que l’Eva està a casa han pogut organitzar-se fàcilment, ja que el Carlos treballa una setmana sí i l’altra no, i esta ha coincidit amb la de descans. 

No ha estat així en el cas de la Neus Moreso, veïna de Tortosa, que té el seu fill, Pau Porres, de 10 anys, confinat a casa des d’este dimecres, ja que han aïllat el seu grup bombolla de quint de primària de l’Escola de Ferreries de la ciutat. Ella treballa a una clínica dental a Tortosa i la seua parella, Sergi Porres, és comercial a la zona de Tarragona. L’avís els va arribar tot just este dimarts, i tot i que no van tenir gaire temps per a organitzar-se, Neus assegura que “hem tingut sort” en trobar disponible la Maria, una cosina del seu fill, que de moment no treballa i s’ha pogut fer càrrec d’en Pau quan tots dos marxen a treballar. 

Tot i que l’Eva s’ha de quedar a casa com a mínim fins dissabte, i en Pau fins dilluns no podrà tornar a l’escola, l’activitat acadèmica ha continuat telemàticament. Tal com explica Arrufat, “el mateix divendres que ens van informar que havíem de confinar els nostres fills, ens van passar una graella amb les classes en línia, que les fan a través de Classroom, i els deures per a fer estos dies des de casa”. Neus detalla que en el cas de l’escola de Pau, ja van acabar el curs passat fent servir esta eina i durant estes primeres setmanes de curs també l’han anat practicant per si es donava el cas d’algun confinament. “És per això que ara no té cap problema per a seguir les classes en línia i fer les tasques a distància”, detalla.

L’Ester agraïx que el confinament haja estat esta setmana quan un d’ells dos pot estar a casa per a gestionar-ho, ja que “si hagués coincidit en la setmana que tots dos treballem i necessitem l’ajuda dels iaios perquè no tenim alternativa, no crec que la meua mare hagués sabut com connectar-s’hi”. 

Malauradament, Moreso explica que no poden recórrer als avis dels infants, ja que, en el seu cas, són extremadament vulnerables: la seua mare té alzheimer i el seu sogre, càncer. “Encara no tenim els resultats de la PCR que li han fet  esta setmana al centre i no volem arriscar-nos, ja que, què passaria si fos asimptomàtic i ha estat en contacte amb els avis?”, es pregunta Neus. 

Este dimarts també han fet les proves PCR a la classe de l’Eva, que diu “no haver-li fet gaire mal”. Ara, però, a l’espera dels resultats que se sabran el 16 d’octubre, l’Eva només té ganes “de sortir de casa” i de retornar a l’escola, ja que “li agraden més les classes a l’aula que les telemàtiques”. En este sentit, Moreso assegura que “Pau està encantat d’estar a casa. Suposo que després d’estar tant de temps confinat la passada primavera, s’hi ha acostumat i no li ha costat gaire haver-s’hi de tornar a quedar”. 

Totes dos famílies han hagut de fer mans i mànigues per a organitzar-se, ja que tenen un fill o filla confinats, i l’altre no. I és que, segons explica Arrufat, s’han hagut de combinar qui es queda amb l’Eva i qui porta i va a buscar l’Iris, de tres anys, a l’escola. En este sentit, ha passat el mateix amb la família Porres Moreso, que, tot i tenir el Pau confinat a casa i comptar amb la Maria, tenen el Roc, de sis anys, que continua anant al Col·legi Cinta Curto. 

Tant l’Ester com la Neus són conscients que és possible que esta siga la realitat que viuran durant els pròxims mesos i que de tant en tant vagen confinant algun dels seus fills arran d’algun positiu al seu grup bombolla, però coincidixen que s’ha de fer tot el possible per evitar la propagació i els contagis del coronavirus. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 11

Últimes notícies