HomeSuccessosRescaten un ruc abandonat en una finca d’Aldover

Rescaten un ruc abandonat en una finca d’Aldover

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil a conseqüència de col·laboració ciutadana, va tenir coneixement d’un fet que podria atemptar contra la salut i el benestar d’un animal de granja, en la localitat d’Aldover.

Gràcies a la informació d’un ciutadà, el cos policial va conèixer un suposat delicte d’abandó d’un animal. Diferents agents es van personar al municipi d’Aldover, on van trobar a l’interior d’una finca deshabitada a un ruc, que es trobava en deplorables condicions físiques, presentant ferides en carn viva en les seues extremitats davanteres, els cascos irregulars i amb una pèrdua considerable de pes.

També es va inspeccionar el lloc on es trobava l’animal, el qual no reunia les condicions mínimes exigibles, no disposant ni tan sols d’un lloc on resguardar-se davant les inclemències climatològiques com a pluges o temperatures extremes.

L’animal va poder mantenir-se viu gràcies a l’aportació altruista d’aliments i aigua per part d’un veí dels terrenys del costat, fins que finalment va ser rescatat per la Guàrdia Civil.

Els agents van investigar sobre qui podria ser el propietari, i van comprovar que feia anys, una persona s’encarregava d’ell, fins que va emmalaltir de gravetat, i l’animal va quedar desemparat.

Davant el deplorable estat físic en què es trobava l’animal i amb l’objectiu de salvaguardar la seua integritat física es van realitzar gestions amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Estos van aconseguir que l’animal fos atès per un veterinari qui va sanar les ferides i va estabilitzar el seu estat físic. Posteriorment, va ser traslladat de manera segura a les instal·lacions del refugi d’animals de granja “Els Set Cabretes” a la localitat de Botarell, els qui s’han fet càrrec de les cures per a la seua recuperació, tractament i manteniment fins que puga ser adoptat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 35

Últimes notícies