HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catResponsabilitat afectiva i fòbies a Grindr

Responsabilitat afectiva i fòbies a Grindr

“Hola. Estàs? Pots contestar?”, “Ai, com és que no contestes?”, “Solo sex”, “No gordos”, “Alguien mama?”… són només algunes de les aberrants contestacions o presentacions que et pots trobar en donar-te d’alta a Grindr, una aplicació de cites gay.

I fico aquest exemple perquè el visc diàriament i l’he pogut analitzar, però és aplicable a molts sentits de la societat. Hem perdut totalment el sentit de la responsabilitat afectiva cap a qualsevol persona i hem normalitzat una manera de comunicar molt seca i poc empàtica. Deixant de banda la discreció d’aquest tipus d’apps, ens hem oblidat per complet de qui hi ha a l’altra part de la pantalla, i això ens ha fet perdre el respecte cap a les persones. I moltes d’aquestes estan plenes d’inseguretats.

Escriure de forma oberta el rebuig a les persones gordes té un nom: gordofòbia. I pot provocar trastorns irreversibles a les persones que es troben en aquesta condició física. Cap persona té la potestat d’opinar de forma destructiva contra ningú, i fer-ho és d’una irresponsabilitat que traspassa la línia del que podríem considerar agressió. Crec que hi ha mil formes d’aplicar filtres al que estàs buscant en aquell moment, i la societat hauria de ser més curosa i educada amb el tracte cap a altres persones.

Un dels principals motius de la mala mare i del rebot social rau en com nosaltres mateixos tractem les altres persones. La societat és un reflex de l’autoafirmació inconscient i crec que està massa podrida.

Roger Font
Roger Font
Presentador i comunicador
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies