HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catRevitalitzar els espais municipals i dignificar la memòria

Revitalitzar els espais municipals i dignificar la memòria

Donar activitat, donar un nou impuls i animar, són alguns dels sinònims, entre altres, de la paraula revitalitzar.

Després d’anys on el paradigma a nivell de polítiques i projectes municipals, a nivell d’obra pública, va ser el de fer possibles nous equipaments, necessaris i molt esperats en alguns casos, avui ens trobem certament en un altre present que convé posar en valor.

Als pobles menuts, en molts casos, ens resulta complicat poder mantindre les instal·lacions municipals. Així i tot, i en les dificultats esmentades, garantim el funcionament i el seu manteniment amb els recursos de què disposem, entenent que són instal·lacions i equipaments imprescindibles per al dia a dia del teixit associatiu del poble i del conjunt de veïns i veïnes.

Avui, on el gir cap a les polítiques verdes i la transició energètica ha esdevingut una necessitat i els equipaments disponibles requereixen millores en aquest sentit, és al nostre entendre el moment de millorar aquests equipaments en lloc de fer-ne possibles de nous. Sovint pot existir la temptació de curta volada de fer realitat una obra nova per poder deixar llegat, per poder marcar territori i omplir el cistell de l’ego personal, però convé reflexionar i optimitzar i fer possible unes polítiques públiques que s’orientin en la millora de garantir una vida més llarga als equipaments existents.

Això és el que hem fet recentment al nostre poble amb l’execució de l’espai i sala de gimnàs en les ja batejades instal·lacions esportives Miquel Espinós i Curto, unes instal·lacions referents que avui encara ho són més, millorant-ne la seua eficiència energètica, la seua vida útil i, sobretot i més important, convertint-se en un punt de trobada per a poder practicar esport els dotze mesos de l’any.

Posant en valor el que ja tenim per millorar-ho, pensar en futur i en col·lectiu i fer possible projectes en clau de poble i fer-ho recuperant la memòria i dignificant la figura d’un dels esportistes més il·lustres de les nostres terres com va ser Miquel Espinós i Curto.

Crec humilment que és un bon camí a seguir, que pertoca primer millorar i revitalitzar el que tenim, també des del punt de vista de la memòria, perquè molt sovint, abans de buscar referents a fora, és millor parar i posar la mirada al nostre passat per poder agafar-nos a ells per seguir avançant.

Eladi Galbe
Eladi Galbe
Alcalde de Tivenys
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 35

Últimes notícies