HomeSocietatRisc alt d'incendi forestal a 31 comarques de Catalunya a partir d鈥檃questa...

Risc alt d’incendi forestal a 31 comarques de Catalunya a partir d鈥檃questa mitjanit

Els Agents Rurals van activar el nivell 2 del Pla Alfa a 31 comarques de Catalunya on hi ha previst un alt perill d鈥檌ncendi la mitjanit passada. El cos far脿 vigil脿ncia exclusiva d鈥檌ncendis i, com a mesura addicional, s鈥檋an susp猫s totes les activitats que poden suposar un risc d鈥檌ncendi a 277 municipis, on es preveu un nivell molt alt d鈥檌ncendi forestal. S贸n municipis situats en 25 comarques on el perill d鈥檌ncendi ja 茅s alt, per貌 que a nivell municipal el perill encara 茅s m茅s elevat. En concret, per dem脿 s鈥檋an susp猫s un total de 2.400 activitats que no es podran dur a terme. Les comarques amb m茅s municipis en situaci贸 de perill molt alt o extrem d鈥檌ncendi forestals son el Baix Llobregat (25 municipis), l鈥橝noia (22) i el Baix Camp (20).

D鈥檃ltra banda, el cos recorda que est脿 prohibit fer foc i fa una crida a tota la ciutadania a extremar les precaucions durant tot aquest diumenge en qualsevol activitat que es faci al medi natural, ja que les condicions meteorol貌giques i l鈥檈stat de la vegetaci贸 fan que qualsevol ignici贸 pugui esdevenir en un incendi forestal important.

D鈥檃ltra banda, el Departament d鈥橝cci贸 Clim脿tica, Alimentaci贸 i Agenda Rural ha em猫s un informe que assenyala la tarda de dem脿 com el moment de perill m茅s generalitzat. L鈥檈pisodi s鈥檌niciar脿 amb vent de l鈥檕est al mat铆, girar脿 a nord-oest durant la tarda i, finalment, a nord el dilluns. Aix貌 implicar脿 vents terrers primer de ponent, despr茅s de ponent i mestral i, finalment, de mestral i tramuntana. Inicialment els vents seran prou generals i progressivament s鈥檃niran concentrant al litoral i prelitoral de la meitat sud i a l鈥橢mpord脿.

Segons la predicci贸 elaborada pel Servei Meteorol貌gic de Catalunya, l鈥檈pisodi d鈥檃lt perill d鈥檌ncendi forestal s鈥檌niciar脿 amb una temperatura molt superior a l鈥檋abitual, que tendir脿 a normalitzar-se amb l鈥檈ntrada del vent d鈥檕est i nord-oest. Si b茅 el vent inicialment ser脿 de component oest, anir脿 virant cap a nord-oest i finalment a nord al final de l鈥檈pisodi.

La temperatura – alta per l鈥櫭╬oca – i l鈥檈ntrada de vent de ponent produir脿 un baixada sobtada de la humitat relativa, que pot arribar a ser molt baixa a gaireb茅 tot el territori, amb l鈥檈xcepci贸 de les zones de nord-est del pa铆s. La perillositat de la combinaci贸 d鈥檋umitat relativa baixa i vent fort vindr脿 potenciada per la pres猫ncia d鈥檌mportants d猫ficits h铆drics a curt, mitj脿 i llarg termini a bona part de les comarques afectades, sobretot de la Catalunya Central i les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

3 + 5 =

脷ltimes not铆cies