HomeEntrevistesRita Faiges · “Volem que Jesús o les pedanies tornen a formar...

Rita Faiges · “Volem que Jesús o les pedanies tornen a formar part de la Federació de Veïns”

Rita Faiges, nova presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa

El 15 de desembre es va proclamar la nova junta directiva de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, amb Rita Faiges com a nova presidenta. Per què s’hi han posat, vostè i el seu equip?

El president sortint i el secretari, Carles Redó i Miquel Audí, portaven molt de temps. Són càrrecs que cal renovar cada quatre anys, però es va fer una pròrroga automàtica per la pandèmica. Ara es va plantejar la renovació i jo vaig dir, mig de broma mig seriosament, que si ens hi posàvem un equip de dones, jo faria un pas endavant. I som tot dones excepte el tresorer, Joan Quevedo, que seguix en el càrrec. Ara bé, la idea és continuar amb la bona faena de l’equip anterior. De fet, hi continuen implicats com a vocals.

 

Què pot aportar esta nova junta en femení?

Les dones som resolutives i tenim ganes de treballar. Podem aportar una perspectiva diferent, no sé si millor o pitjor, però el cas és que tinc al meu voltant un molt bon equip [l’acompanyen Magdalena Marca, Mercè Lleixà i Montserrat Pegueroles].

 

Quins serien ara mateix els principals reptes de la ciutat, pel que ja coneixeu de les associacions?

Cada mes fem una reunió per a posar en comú les problemàtiques dels diferents barris. No és el mateix un barri com Sant Josep i la Simpàtica, on hem tingut problemes com onades de robatoris o presència de porcs senglars, que Ferreries o el Temple, amb altres tipus de veïnatges, on poden afectar més els problemes de brutícia i altres. El més important és que el contacte siga regular i hi haja bona maror entre associacions.

 

Hi són representats tots els barris o nuclis que creieu que han de ser-hi?

Just ara volem que Jesús torne a formar part de la Federació, i també reactivar les associacions a les pedanies com els Reguers per tal que a la Federació siguem més conscients de les problemàtiques que els afecten.

 

Més enllà que cada barri tinga la seua idiosincràsia i les seues qüestions particulars, teniu identificats els reptes de ciutat?

Acabem d’entrar i ho estem estudiant tot. Enmig de la sisena onada, encara no ens hem pogut posar en marxa. Jo preferixo les reunions presencials que les telemàtiques. A mi m’agradaria que tot tornés a ser com abans, perquè ara la ciutat està trista i apagada; que s’hi puguen celebrar les festes. La situació actual és dura. Sí que tenim clar, però, que volem combatre problemes com l’excés de velocitat dels vehicles al carrer, que afecta molts barris, o incidir en el tema del futur hospitalari.

 

Este és un dels temes en què la FAVT ha sigut més activa. Cal un nou hospital o l’ampliació de l’actual?

Estem a l’espera. Seria ideal un nou hospital, però de moment igualment s’hi ha de fer alguna cosa, en la mesura del possible, una actuació ràpida a curt termini, perquè és necessari, i la situació és insostenible.

 

No creu que fins ara la FAVT ha tingut poca presència pública, a l’hora de valorar o denunciar els problemes de la ciutat?

No tenim cap problema a parlar amb els mitjans, al contrari. Ara tindrem una primera reunió, per a presentar-nos, amb l’Ajuntament, amb el qual em consta que la comunicació és fluida i la relació ha estat bona. Sempre hi ha hagut bona resposta. Fem reunions prèvies i després els plantegem les problemàtiques. I, això sí, som totalment apolítics. Treballem d’una manera altruista perquè estimem Tortosa.

 

Què està passant amb els porcs senglars a la Simpàtica?

Que n’hi ha molts i afecten les finques. Estem una mica encallats. S’està estudiant la possibilitat de fer servir gàbies. Hi estem tots posats, també l’Ajuntament, però no s’ha trobat encara una solució.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 90

Últimes notícies

-->