HomeSense categoriaSalut a cops de volant

Salut a cops de volant

EDITORIAL // Sovint s’invoca la necessitat d’assolir consensos perdurables en matèries com la salut i l’educació. El reguitzell  de lleis d’educació, en funció del color polític dels governs, no ajuda a establir uns fonaments sòlids del sistema que són els que cal consensuar. En salut també pot passar el mateix, i en este cas traslladem la urgència de fixar acords bàsics a l’àmbit territorial i en concret a l’àmbit dels equipaments de salut. Des que l’anterior crisi econòmica i la falta de voluntat política del Govern de la Generalitat d’aleshores van estroncar la construcció d’un nou hospital per a les Terres de l’Ebre, la sensació és que tant el debat com la presa de decisions han anat caient en la mirada curta i els canvis d’estratègia i en batalles polítiques que van molt més enllà de l’àmbit sanitari i de les necessitats dels usuaris de la xarxa pública de salut. 

A Tortosa i a les Terres de l’Ebre, el futur del Verge de la Cinta i dels serveis que ha d’anar assumint com a centre de referència del territori ha estat motiu de controvèrsia contínua. Sense nou hospital en un altre emplaçament, va caler imaginació -i pel que s’ha vist falta de realisme- per a preveure solucions alternatives a la mala accessibilitat del centre que s’han acabat per mig descartar, i d’aquí plora la criatura.

A partir d’aquí, la guerra política entre administracions ha posat pals a les rodes tant a una nova unitat oncològica al Verge de la Cinta com a l’operativitat de l’accelerador lineal que es mereixen els pacients oncològics del territori i que, com recorda en este número un dels portaveus de la plataforma que s’ha creat al respecte, acumula pols en un magatzem, entre exemples evidents d’anuncis i crítiques oportunistes i de falta de lleialtat entre institucions que han de mirar pel bé dels pacients.

Estes institucions ara enfrontades, al marge del color polític de qui les conduïx en cada moment, haurien de ser capaces d’acordar un pla territorial d’equipaments i usos sanitaris per a les properes dècades que tots els partits es comprometen a respectar, tant si estan al govern com l’oposició, a la Generalitat o als ajuntaments.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies