HomeSalutSalut engega una campanya per incrementar substancialment la vacunació contra la grip...

Salut engega una campanya per incrementar substancialment la vacunació contra la grip entre els sanitaris

El Departament de Salut ha engegat una campanya amb la intenció d’estendre la vacunació contra la grip entre els professionals sanitaris i els proveïdors del sector. Si la cobertura vacunal l’any passat va ser d’un 42,5% entre els treballadors de la salut, l’objectiu de la conselleria és que enguany la xifra s’aprope al 75% de la plantilla. A més, amb la campanya ‘V de Vacuna‘t’, que també s’adreça a majors de 60 anys, malalts crònics o dones embarassades, es vol conscienciar que després de la irrupció de la covid-19 protegir-se del virus de la grip és encara més important. Segons Salut, diversos estudis apunten que la vacunació contra la grip pot associar-se amb menor gravetat i menor mortalitat per la covid-19.

Si bé la campanya ja fa dos setmanes que es va engegar per arribar a diversos col·lectius vulnerables, des d’este dilluns i durant set dies se centrarà en els sanitaris. La idea és reforçar la protecció pròpia, però també reduir la transmissió de la grip entre pacients i companys. La iniciativa va sorgir de l’Institut Català de la Salut (ICS) quatre anys enrere i ara es fa extensiva també als proveïdors del sistema públic de salut de Catalunya.

Fa 9 anys la vacunació contra la grip entre els sanitaris no arribava al 16%. L’any 2019, en canvi, es va arribar al 31% dels treballadors protegits. I l’any següent, en ple context de la crisi del coronavirus, es va augmentar la vacunació en més d’onze punts percentuals. Ara, l’objectiu de Departament de Salut és que s’arribe a l’aproximació que tres de cada quatre sanitaris es vacunen contra la grip.

Este any, encara amb la covid-19 present al territori, és especialment important la vacunació davant la grip, insisteix la conselleria. L’actual context fa que siga prioritari augmentar la cobertura de vacunació entre els grups amb més risc d’hospitalització i mortalitat. En casos de coinfecció amb ambdós virus la probabilitat de morir és el doble que si només es pateix la covid-19 i sis vegades més que si no es té cap dels dos virus.

Com a part de la iniciativa, a més, este any es promourà l’ús de l’etiqueta ‘#Vdevacunat‘ a les xarxes socials i se sortejaran forfets per anar a esquiar a estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat, com Vallter o la Molina. També s’han distribuït cartells informatius en centres sanitaris amb el lema ‘Aquest hivern no t’arrisques, vacuna’t contra la grip’ i s’ha elaborat un vídeo per il·lustrar la campanya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 52

Últimes notícies