HomeSense categoriaSalut proposa que les Terres de l'Ebre passen a fase 3 el...

Salut proposa que les Terres de l’Ebre passen a fase 3 el dilluns 8 de juny

TERRES DE L’EBRE // El Departament de Salut proposa al Ministeri de Sanitat que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran avancen a la fase 3 del desconfinament el dilluns vinent, 8 de juny. A més, també es demana que la regió sanitària de Barcelona i les metropolitana sud i nord passen a la fase 2, així com que puga avançar fins a este nivell de desescalada la regió sanitària de Lleida, que està condicionada a la progressió dels indicadors, Les propostes han estat aprovades este dilluns a la tarda pel Procicat i els informes pertinents s’han enviat al govern espanyol. Les regions de Girona, Catalunya Central, Penedès i Garraf es mantenen en fase 2.

L’executiu català recorda que la setmana passada es va decidir que la regió sanitària de Lleida continués uns dies més a la fase 1 arran que es va detectar un augment de casos en diversos àmbits. Segons el Govern, la situació té una “bona evolució” per la qual cosa l’àrea “estaria en condicions” per al pas a la fase 2.

Un dels aspectes “fonamentals” per a la progressió en el desconfinament és la capacitat del sistema de salut per identificar possibles focus de transmissió en col·lectius específics. En este sentit, a Lleida s’han posat en marxa plans d’acció concrets tant per a la població nouvinguda per treballar en la campanya de la fruita com per al sector dels escorxadors.

Tot i esta estabilitat, el Departament de Salut continuarà analitzant l’evolució de la regió sanitària de Lleida i la proposta de passi a la fase 2 estarà condicionada a la progressió dels indicadors epidemiològics els pròxims dies, subratlla el Govern.

La fase 3
En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomenada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries reservades a col·lectius determinats. Tot i això, s’han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables.

També preveu que puguen obrir establiments i locals comercials amb independència de la superfície sempre que es limite l’aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure poden obrir al 75% i està permès el consum a la barra sempre que es garantisca la distància de seguretat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies