HomePolíticaSalvadó: “Crearem la Taula Desenvolupament territorial perquè el tren dels Fons...

Salvadó: “Crearem la Taula Desenvolupament territorial perquè el tren dels Fons europeus no passi de llarg”

Els candidats i candidates d’Esquerra han presentat avui els eixos de la campanya sota el títol “Al costat de la gent és treballar per les Terres de l’Ebre”. El candidat Lluís Salvadó ha explicat que els dos grans objectius són  “construir una República on les Terres de l’Ebre tinguin veu pròpia” i “oferir un projecte atractiu i competitiu per a la gent, que permeti fixar-la al territori i retenir el talent jove”.

Una de les principals propostes dels republicans és la reconstrucció de l’economia i de la societat a partir dels Plans i Fons Europeus. Salvadó, ha afirmat que “en un moment tan crític necessitem crear una Taula desenvolupament territorial perquè el tren dels Fons europeus no passi de llarg de les Terres de l’Ebre”.

Per Salvadó “davant d’aquest paquet d’ajudes ens cal una Taula desenvolupament  capaç d’agregar i coordinar totes les institucions i actors del territori treballant en una mateixa direcció, per guanyar eficiències, economies d’escala i actuant des de la lògica de la cogestió”.

Segons el candidat republicà la Taula hauria d’incorporar els qui al territori ja estan treballant en aquest sentit, com per exemple, els Consells Comarcals, la Diputació, el COPATE, l’IDECE, diversos Departaments del Govern, els tres grups d’Acció Local, així com representats econòmics i socials.

“Per accedir als Fons europeus hem de poder presentar grans projectes davant la Generalitat i l’Estat”, ha dit Salvadó que ha demanat tenir “una actitud proactiva, i sobretot coordinació i eficiència”.

El programa electoral presentat per Salvadó incorpora quatre eixos d’actuació més, dos dels quals van lligats a les transformacions mundials.  “Impulsar la revolució digital, fet  que significa desplegar la fibra òptica, el 5G, el teletreball i un teixit d’empreses del sector TIC, a més d’adaptar l´FP a les noves tecnologies”. Ha dit.

L’altre gran eix de propostes apuntat per Salvadó és “la transició ecològica i la definició del nostre model de territori; amb la defensa del Delta i el riu, un nou model energètic de Km0  que trenqui els oligopolis tradicionals i fonamentat amb projectes energètics respectuosos amb el territori, amb un model més dispers, de proximitat, autoproducció i autoconsum”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies