HomePolíticaSalvadó: “El govern de socialistes i comuns de Madrid, ni escolta, ni...

Salvadó: “El govern de socialistes i comuns de Madrid, ni escolta, ni defensa el Delta de l’Ebre”

Després que el govern espanyol  fes públic el contingut  del Pla de Protecció del Delta el candidat d’Esquerra al Parlament, Lluis Salvadó, ha afirmat que “això no és un Pla,  és una fotesa i un menyspreu absolut cap a la gent d’aquestes terres, els alcaldes i la Taula de consens”. A més ha criticat que “no hagin tingut ni la decència, ni l’atreviment de venir a presentar-lo”.

Salvadó ha manifestat que “el govern de socialistes i comuns de Madrid, ni ha escoltat, ni dialogat, ni establert consens amb les administracions locals, ni ha defensat el Delta. Han passat el rodet enviant  una proposta que no incorpora cap de les peticions del territori”.

“Davant d’aquesta agressió des d’Esquerra Republicana proposem donar-hi resposta fent front comú, amb el Govern de la Generalitat, encapçalant a primera línia la defensa del Delta, amb els ajuntaments, els consells comarcals, totes les institucions catalanes i la societat civil”, ha dit.

Pel candidat “l’objectiu és  aconseguir que el govern espanyol foti al calaix el seu Pla, i faci una cosa molt senzilla, que és agafar i aplicar el Pla que ja s’ha pactat per part de les administracions catalanes, el qual està concretat i perfectament definit”.

Salvadó ha criticat que “el Pla del govern espanyol planteja que hem de recular, que hem de deixar perdre 832 hectàrees d’espais naturals d’un extraordinari valor natural i d’espais cultivats en aquests moments per arrossars.”

El candidat  ha advertit que des de Madrid ‘volen aplicar al Delta l’estratègia del candidat Illa, volen que passem pàgina, que pensem que el Delta ja és cosa del passat, que oblidem”.

Salvadó  també ha criticat la proposta de Pacte per l’Ebre feta pels Comuns, publicada la setmana passada, ara que ja s’ha conegut el Pla de protecció del seu govern de Madrid. Aquest Pla “ni fa una aposta clara pels sediments, ni planteja calendaris, ni actuacions contundent s per defensar la morfologia del Delta, ni calendaris, ni pressupost, ni cap mena de concreció, i s’oblida d’actuacions com els camins de guarda”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 21

Últimes notícies