Este divendres, 25 de novembre, s’inaugura la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara, en una edició molt especial, ja que és la primera en els darrers dos anys sense restriccions per la pandèmia, tot i que també és una edició marcada per un any complicat per al sector oleícola. L’organització ha seguit mantenint el criteri de sempre, apostant pel sector agroalimentari, agrícola i comercial, sense oblidar el paper que juguen les entitats locals en el teixit associatiu del municipi del Montsià.
D’esta edició, cal destacar-ne el paper que hi jugarà la gastronomia, ja que enguany es commemora la vint-i-cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli. Així, la Regidoria de Fires de l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha volgut homenatjar la família Arasa, impulsora de les jornades des del primer any i vinculada històricament al sector de la restauració local, que serà la família encarregada d’inaugurar la fira.
La gastronomia també hi tindrà un paper clau, amb la ‘Constel·lació Gastronòmica de l’Ebre’, un show cooking a tres bandes on participaran els tres restaurants amb estrella Michelin de les nostres terres. També, simultàniament a la fira, se celebren les jornades gastronòmiques de la cuina de l’oli, durant tot els mes de novembre i fins al 4 de desembre. La regidora de Fires, Ana M. Panisello, està emocionada d’obrir novament la fira a tot el públic sense restriccions, després de dos anys difícils marcats per la pandèmia; i, al mateix temps, espera que la fira seguisca sent l’aparador del sector oleícola, agroalimentari, comercial i associatiu que ha marcat l’esdeveniment des de la primera edició.
PROGRAMA
Divendres 25 de novembre
16.00 h Jornada tècnica agrària ‘La nova política Agrària comunitària 2023-2027 a l’Estat Espanyol’, a càrrec d’Unió de Pagesos
17.30 h Obertura del recinte firal
17.30 h ‘Els efectes beneficiosos d’un oli d’oliva verge’. Estand del grup de Recerca Nutrició Funcional
18:30 h Trobada al recinte firal amb família Arasa, vinculada històricament a la restauració local i promo- tora de les Jornades Gastronòmi- ques de la Cuina de l’Oli. Tot seguit, inauguració oficial de la fira
21:00 h Tancament del recinte firal